סלמון במחבת
סלמון במחבת
במקרר יחכה לנו 800 גרם פילה סלמון, ללא עור, פרוס לאצבעות בעובי 2 ס"מ.
בקערה נכין את המרינדה הבאה:
כף וחצי חרדל
כף וחצי דבש או סילאן
2 כפות סויה (אפשר אפילו 3)
לחריפות קלה אפשר מעט שבבי צ'ילי יבש
שום והרבה-שום טרי 6-5 שיניים קצוצות או שום באבקה שלושת רבעי כף.
מלח מעט כי שמנו סויה והיא מלוחה
פלפל שחור לפי הטעם
אני אוהבת להוסיף ג'ינג'ר טרי מגורד (שאני מחזיקה תמיד במקפיא)-בערך כפית.
נשרה את הסלמון במרינדה.
אם יש זמן וסבלנות ניתן לו לנוח שם לכמה שעות, אני מודה שלי לא תמיד יש זמן והסלמון עובר טבילה קצרה במרינדה ומשם ישר למחבת.
לחמם מעט שמן זית במחבת נון סטיק ולהניח עליה את נתחי הסלמון.
נצרוב משני הצדדים. מידת העשייה תהיה לפי טעמכם. בעיקרון צלייה של 3 דקות בכל צד תיתן קריספיות מבחוץ ועסיסיות מבפנים.
אפשר להגיש לצד לקט ירוקים שונים כגון אפונה, שעועית ירוקה, פולי סויה, פרחי ברוקולי וכדומה או לרכוש לקט מוכן קפוא בשקית. את הירקות מקפיצים במחבת עם מעט שמן שומשום, שמן זית, סויה, שום וג'ינג'ר. אפשר להוסיף מעט שומשום מעל או בוטנים לא קלויים קלופים והמנה מוכנה תוך 10 דקות.
בתיאבון