ירקות מוקפצים עם טופו ופסטת אורז
ירקות מוקפצים עם קוביות טופו ופסטת אורז
התאמות ושינויים:
✔️את הטופו אפשר להחליף ברצועות עוף
✔️ אטריות אורז נטולות גלוטן אפשר להמיר בפסטה רגילה מכל סוג ש"הלקוחות" אצלכם אוהבים
זמן עבודה 10 דקות.
זמן בישול עד 20 דקות.
מצרכים:
גוש חתיך של טופו בטעם טבעי, טרי, לא מהונדס גנטית ורצוי אורגני.
פסטה לבחירתכם, אני בחרתי בצינורות אורז.
ירקות שונים לפי בחירתכם.
השתמשתי בירקות הבאים אבל אפשר לגוון לפי טעמכם האישי:
? רצועות מפלפל כתום אחד ומפלפל צהוב אחד
?קוביות קישוא מקולף
?רבע כוס גזר גמדי של סנפרוסט
?רצועות משתי פטריות פורטובלו גדולות ללא רגל ומקולפות
?רבע כוס שעועית עדינה ארוכה של סנפרוסט
?רבע כוס פול ירוק סנפרוסט
?חופן פטרוזיליה שטוף וקצוץ גס
?בצל ירוק קצוץ בחלקו הירוק
?שמן זית ואם יש אז גם שמן שומשום
.
תבלינים (הרעיון הוא לתבל במלוח, מתוק, חמוץ וחריף)
✔️ 3-4 שיני שום קלופות קצוצות קטן
✔️ חצי כפית שטוחה פלפל שחור
✔️ כף מלאה סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
✔️ רבע כוס רוטב סויה
✔️ 2 כפות חומץ תפוחים אורגני
✔️שליש כפית שטוחה צ'ילי יבש חריף כתוש
✔️כף גדושה של שורש זנגביל (ג'ינג'ר) טרי מגורד על פומפיה
הוראות הכנה:
1. במחבת או בווק עם מעט שמן זית מקפיצים את קוביות הטופו במשך 6-5 דקות תוך כדי בחישה ומוציאים לקערה.
(אם משתמשים בחזה עוף אז מקפיצים עד שהעוף כולו נסגר ומשנה צבע ללבן)
2. באותה מחבת (כי בסוף אני עושה את הכלים) נשים מעט שמן זית ומעט שמן שומשום ומתחילים להקפיץ את הירקות. מתחילים בירקות הקשים, במקרה שלי זה הפלפלים הכתומים והצהובים, לאחר 3 דקות נוסיף את הפטריות, נוסיף את השום ולאחר עוד 5 דקות של הקפצה נוסיף את שאר הירקות. זכרו שלירקות קפואים נדרש זמן הקפצה קצרצר.
תיבול: כמות התיבול תלויה מאוד בכמות הירקות ששמתם.
רבע כוס סויה עם כף חומץ תפוחים וכף סילאן, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית שטוחה של צ'ילי יבש כתוש או פלפל שחור. אלה היחסים, הרוטב צריך לכסות לפחות חצי מכמות הירקות במחבת.
אחרי 5 דקות נוסיף את הטופו או את העוף
נקפיץ הכול יחד ונבשל על אש נמוכה עוד רבע שעה.
בינתיים בסיר נפרד נכין את הפסטה הנבחרת ונסנן מהמים.
לסיום נגרד על פומפייה שורש זנגביל טרי בערך כף שטוחה (את הזנגביל אני שומרת במקפיא ואז הוא קל לשימוש)
לערבב היטב, לאחד את הפסטה עם הירקות ולאחר דקה לכבות את האש.
לפני ההגשה לפזר למעלה חופן פטרוזיליה ובצל ירוק קצוץ.
בתיאבון!