מאפינס מלוחים
הם מעולים לבית ספר
נפלאים כארוחת ערב
ומשביעים לארוחת צוהריים
קבלו את המאפינס המלוחים-האישיים במגוון רעיונות וטעמים.
ראשית חשוב לציין שכל בחירת ירק או עשב תיבול היא בגדר המלצה. כל ירק אפשר להחליף באחר וכנ"ל לגבי עשבי התיבול והתבלינים.
כרובית, קישוא ושמיר
מצרכים:
כוס מיני כרובית של סנפרוסט. אין צורך להפשיר. גם פתיתי כרובית יהיה נהדר.
2 קישואים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות.
1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
חופן שמיר קצוץ (בערך 2 כפות קצוצות)
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצים (בערך 2 כפות)
שום- 2-3-4 שיניים תלוי בכם.
מלח
פלפל
פפריקה
מי שאוהב פלפל צו'מה מוזמן לשים במקום הפפריקה.
שיבולת שועל גסה- 3 כפות. + שיבולת שועל טחונה דקה 2 כפות או 4 כפות קמח כוסמין
יוגורט 1- מה שיש. גם אשל/גיל ואפילו קוטג' יהיו נהדרים.
2 ביצים בינוניות
חופן גבינות מגורדות לפי טעם. אפשר עמק/פרמזן/קצ'קבל וגם פטה.
הכול בהתאם לטעם אישי שלכם. אם אתם משתמשים בפטה שימו פחות מלח.
תבנית איכותית למאפינס.
הוראות הכנה:
תנור ל 180 מעלות.
במחבת עם מעט שמן זית נקפיץ את הבצל והקישוא למשך כ 5 דקות, תוך ערבוב מידי פעם.
בקערה נערבב היטב את הביצים נוסיף את הכרובית, יוגורט, שמיר, כוסברה ותבלינים.
נערבב היטב.
נוסיף את הבצל והקישוא מהמחבת…נערבב היטב.
נוסיף את שיבולת השועל. נערבב.
נוסיף את הגבינות נערבב היטב.
נשמן קלות את השקעים בתבנית בעזרת מעט שמן זית ומברשת.
נמלא כול שקע היטב עד הקצה.
בסיום נחזיק את התבנית בשתי הקצוות ונדפוק קלות כנגד השיש כדי להוציא בועות אויר ולשטח את התערובת.
אפיה של 30-35 דקות עד שהמאפינס מקבלים צבע יפה.
אפשר גם לשים בחלק העליון של כל מאפה מעט גבינה מגוררת לפני ההכנסה לתנור.
לצנן לפחות 10 דקות לפני שמוציאים מהתבנית .
פטריות ובצל
מצרכים:
פטריות פורטבלו – 6 בינוניות, קצוצות ללא הרגל לקוביות
בצל בינוני קצוץ לקוביות
2 ביצים בינוניות
שיבולת שועל 4 כפות או 3 כפות קמח כוסמין
שום 3-4 שיניים
מלח- שלושת רבעי כפית שטוחה
פלפל
גבינות מגורדות לפי בחירה.
יוגורט או גיל 1
הוראות הכנה:
תנור ל 180 מעלות.
מקפיצים במחבת עם מעט שמן זית את הבצל והפטריות עד הזהבה כ 5 דקות.
בקערה מערבבים היטב את הביצים. מוסיפים יוגורט , תבלינים, קמח או שיבולת שועל
מוסיפים את הפטריות והבצל
מערבבים הכול היטב
(אם הבלילה נראית דלילה מדי תוסיפו עוד כף שיבולת שועל או קמח)
בתבנית שקעים משומנת בשמן זית, נמלא עד הקצה את התערובת.
יש לאחוז בתבנית ונדפוק קלות כנגד השיש, לישר את התערובת ולהוציא בועות אויר.
אפיה של 25-20 דקות עד הזהבה.
לצנן לפחות 10 דקות לפני שמוציאים מהתבנית .