מג’דרה עם פטריות וטופו
מג'דרה עם פטריות וטופו.
מנה טעימה, עשירה בחלבון ובערכים תזונתיים.
מצרכים
1 כוס אורז בסמטי (רצוי מסונן ושטוף לאחר 3 שעות השריה בקערה עם מים)
1 כוס עדשים שחורות או שילוב של שחורות וירוקות. (היום יש לקנות בכל סופר, עדשים שחורות מונבטות.
היתרונות העיקריים הם: שילוב של המינרלים כלומר הן בריאות יותר, מתעכלות ביתר קלות ומתבשלות מהר יותר).
אם יש עדשים ירוקות קפואות אפשר להשתמש בהן ישר מהמקפיא.
אם משתמשים בעדשים יבשות מומלץ לבשל בסיר, כשהן מכוסות במים, עד שהן כמעט רכות, אל דנטה.
4 פטריות פורטובלו גדולות חתוכות לקוביות (ללא הרגל)
1 בצל גדול מקולף חתוך לרצועות.
חצי חבילת טופו קשה בטעם טבעי סחוטה מנוזלים (אפשר להשתמש גם בכל החבילה) ומגורדת על פומפייה כמו גבינה צהובה קשה (אם מתקשים לגרד אפשר לשים את הטופו במקפיא לכמה דקות )
2.5 כוסות מים רותחים
3 גבעולים של בצל ירוק-קצוץ.
תבלינים: מלח כפית שטוחה, פלפל לפי הטעם.
שום כתוש לפי הטעם, רבע כפית של כמון + קינמון + כורכום או כפית של בהרט.
שדרוג- חבילה של ערמונים בוואקום שקצצנו או מעכנו קלות.
אופן ההכנה
בסיר עם מעט שמן זית נקפיץ את הבצל למשך 2 דקות ואז נוסיף את הפטריות.
אחרי שהבצל והפטריות התחילו להזהיב נוסיף את הטופו. נערבב היטב במשך כמה דקות טובות עד שהכול מזהיב.
נוסיף את האורז המסונן ואת העדשים ונערבב היטב.
נוסיף את הערמונים וזה זמן הנוזלים.
נוסיף את המים ונערבב הכול היטב.
נתבל ונסגור עם מכסה. ברגע שהמים רותחים ננמיך ללהבה נמוכה למשך כ-18 דקות.
כל סוג אורז דורש זמן בישול אחר אז כדאי לבדוק את האורז לפי הזמן הסטנדרטי שאתם מבשלים אורז.
צורת הגשה: בקערה אישית נפזר מעל מעט בצל ירוק ונאכל בתיאבון.