מוס שוקולד טבעוני, פרווה, נטול גלוטן ומהיר הכנה
מוס שוקולד טעים בטירוף שמתאים למי שסובל מרגישות לחלב, לאלה ששומרים כשרות, לטבעונים ולרגישים לגלוטן
5 דקות הכנה ונשמר במקרר מכוסה היטב עד שבוע.
מצרכים:
2 פחיות של קרם קוקוס.
200 גרם שוקולד מריר 80%-70%
קישוט לפי בחירתכם: קוביות של תות שדה טרי, ברס של אגוזי לוז מסוכרים, שוקולד מקופלת מגורדת או כל דבר טעים אחר שאתם אוהבים.
ההכנה היחידה שנדרשת במתכון היא קירור קרם הקוקוס במקרר לילה קודם. (אני מחזיקה קרם קוקוס במקרר באופן קבוע)
1. מוציאים את פחית הקוקוס מהמקרר ופותחים אותה, לאחר לילה במקרר תיווצר הפרדה בין החלק השומני-הקרמי לבין החלק הנוזלי.
2. מוציאים בעדינות את החלק הסמיך לקערת המיקסר. בחלק התחתון של הפחית נשאר נוזל, תשמרו אותו בצד, מיד נשתמש בו.
3. שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערית נפרדת עם 5 כפות מנוזל הקוקוס ששמרנו בצד.
ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בבן מארי עד לקבלת תערובת חלקה.
4. את קרם הקוקוס שבקערת המיקסר נקציף עם מקצף בלון. אם הקרם לא מקבל אוויר ותופח מעט תוסיפו לו כף או שתיים, לפי הצורך, מנוזל הקוקוס שנשאר לכם בצד.
5. תוסיפו את השוקולד המומס לקרם הקוקוס המוקצף. איחוד מושלם.
6. בעזרת שקית זילוף או כוס עם פיה שנוחה למזיגה מעבירים את התערובת לכוסות הגשה.
מומלץ לקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה. ללחוצים בזמן כי האורחים כבר הגיעו 🙂 אפשר לשים במקפיא.
לקשט סמוך להגשה, אפשר להוסיף עלה נענע למראה אלגנטי.
בתיאבון!