סלט פפאיה ירוקה
מצרכים:
פפאיה ירוקה (אפשרי גם עם כתומה אבל הטעם מעט שונה) ג'ינג'ר טרי, צ'ילי חריף יבש, גזר, לימון, פטרוזיליה, כוסברה, סילאן טבעי, פרי לשיקולכן – אפרסמון, אננס… בהתאם לעונה.
אופן הכנה:
מקלפים פפאיה ירוקה וחותכים לגפרורים דקים (כמה לקלף? כמה שתרצו להגיש!) מוסיפים גזר קלוף וחתוך לגפרורים (אני הוספתי אפרסמון מתוק, חתוך לקוביות, לאיזון הטעמים. כל רעיון אחר שיש לכם תזרמו איתו). לסחוט מיץ מלימון אחד, אפילו שניים…, להוסיף צ'ילי חריף בנדיבות, חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה או גם וגם, ג'ינג'ר מגורד (אני מחזיקה אותו קפוא. כמה דקות לפני השימוש מוציאה והוא מוכן לשימוש), מלח, סילאן-בערך כפית (תלוי בגודל הסלט) תטעמו ותתקנו תיבול. כדאי להכין כמה שעות לפני ההגשה כדי שהפפאיה תתרכך קצת מהרוטב ומהמרכיבים האחרים.