גליל תמרים
גליל תמרים-פצצת אנרגיה מתוקה, טעימה, השומרת על טריות לאורך זמן.
לאירוח, לקינוח, לאחר הצוהריים לצד הקפה או סתם כשבא לי משהו מתוק בפה.
לשילוב אגוזים ושקדים עם תמרים יש יתרון בספיגת הסוכר בדם לעומת אכילת תמר בלי תוספות.
האגוזים והשקדים בשילוב התמר מאיטים את ספיגת הסוכר בדם מה שנותן תחושת שובע לאורך זמן רב יותר מאשר באכילת תמר ללא תוספות שמעלה מיד את רמת הסוכר בדם.
אם אתם חפצים במשהו מתוק, להעלות את רמת הסוכר לפני אימון, תאכלו תמר ללא תוספות.
אם אתם לקראת אימון ארוך, מעל שעה, שבו תזיעו הרבה והמאמץ יהיה גבוה, שימו על התמר מעט מלח גס לאיזון מלחים.
אם אתם מנשנשים תתפנקו בתמר עם שקדים ואגוזים לספיגת סוכר איטית בדם ותחושת שובע ארוכה.
מצרכים:
חצי קילו תמרים מגולענים (רצוי לחים עסיסיים)
כוס גדושה של תערובת שקדים ואגוזים לא קלויים לפי העדפתכם, טחונים גס מאוד.
(אני שמה אגוז מלך, פקאן, שקד ללא קליפה ולפעמים גם פיסטוק)
לציפוי: קוקוס או אבקת קקאו איכותית או שומשום מלא.
נייר אפייה
אופן ההכנה:
מגלענים חצי קילו תמרים וטוחנים למחית במעבד מזון. אם התמרים מעט נוקשים אפשר לבשל אותם 4-3 דקות עם כף מים לריכוך ואז למעבד מזון.
בעזרת מרית מעבירים את העיסה לקערה.
באותו מעבד מזון, אין צורך לשטוף, טוחנים בפולסים קצרים את תערובת האגוזים עד למרקם מעט גס (לא קצוצים דק).
נוסיף לקערה עם התמרים ונלוש היטב לאיחוד.
על נייר אפייה נניח את העיסה ונתחיל ליצור גליל, נקניק.
תיעזרו בנייר האפייה לצורך יצירת הנקניק כי התמרים דביקים.
בתיאבון!