דייסת קינואה
דייסת קינואה
איך אני אוהבת להתפנק עם קערת דייסה חמימה ומשביעה בימים קרים.
אפשר להכין דייסה מדגנים שונים כגון: אורז מלא, קינואה, תירס, שיבולת שועל ועוד…
דייסת השיבולת שועל היא המוכרת ביותר ובזכות הסיבים התזונתיים הרבים שבה, בשילוב עם ויטמינים ומינרלים חשובים היא ראויה ובריאה.
הרשו לי להציג בפניכם גרסה נוספת של דייסה בריאה, עשירה בחלבון ובסיבים, ללא גלוטן וטעימה-דייסת קינואה.
את הקינואה רצוי להשרות בדרך כלל ל-6 שעות לפחות לפני ההכנה. (לילה קודם אם אוכלים את הדייסה בבוקר).
אם לא הספקתם להשרות מומלץ לשטוף היטב לפני השימוש.
אם אתם צרכני דייסה קבועים, אפשר להשרות כמות גדולה של קינואה ולשמור במקרר בכלי סגור, מוכן לשימוש.
מצרכים:
חצי כוס קינואה לבנה שהושרתה כ-6 שעות
כוס וחצי של חלב או משקה נוזלי מסוג סויה או שקדים.
(ניתן גם לשלב כוס חלב או משקה נוזלי וחצי כוס מים)
כפית גדושה של קינמון
פרי -המלצתי בננה.
המתקה: מייפל איכותי או דבש או סילאן טבעי לפי הטעם.
תוספות מפנקות כגון, חופן גרעיני רימון, חופן אגוזי מלך, פירות יער טריים, תותים ועוד..
הוראות הכנה:
בסיר קטן מביאים לידי רתיחה את הנוזלים.
כשהנוזלים רותחים שמים את הקינואה השטופה ומערבבים היטב.
מנמיכים את האש ובוחשים כל הזמן.
פה המקום שלכם לבחור את המרקם שאתם אוהבים ואת מידת העשייה.
לאחר כ-5 דקות תבדקו ותטעמו.
אם הקינואה סמיכה מדי אפשר להוסיף עוד נוזלים.
יש אנשים שטוחנים את הקינואה למרקם חלק אבל אני אוהבת את המרקם כמו שהוא.
תעבירו לקערת הגשה
בזקו אבקת קינמון מחממת ומפנקת, המתיקו מעט, הוסיפו פרי טעים ותוספות טעימות
והרי לכם מנת חורף משובחת ואיכותית
בתיאבון