טבית חמין עיראקי
טבית – חמין עיראקי (עוף, אורז, ביצים ותפוחי אדמה)
ארוחה שלמה בסיר אחד, תכינו בערב, תכניסו לתנור ולמחרת בבוקר כל הבית יתמלא ריח וכולם נהנים מארוחה מאוזנת ומשביעה.
מצרכים:
עוף שלם (אני אוהבת ללא גרון) כדאי להשרות את העוף בקערה גדולה עם מים למשך כמה שעות לפני הבישול ואם לא מתאפשר אז לתת לו שטיפה הגונה מתחת לברז.
ביצים כמה שתרצו
תפוחי אדמה מקולפים שלמים כמה שתרצו
בצל גדול או 2 בינוניים
כף גדושה של סילאן איכותי
רסק עגבניות קטן טבעי ללא סוכר
אורז בסמטי 2 כוסות (אפשר גם יותר). גם את האורז אני משרה כמה שעות לפני ההכנה
מלח (על כל כוס אורז כפית ורבע שטוחה של מלח)
צ׳ילי חריף או פלפל שחור לפי הטעם
פפריקה מתוקה חצי כפית
קארי כפית שטוחה
בהרט כף גדושה
אופן הכנה:
בסיר גדול שנכנסים בו כל הרכיבים ויכול להיכנס לתנור למשך הלילה, נטגן בשמן זית את הבצל, נכניס את העוף וניתן לו צליה של כמה דקות מכל צד ונוציא אותו החוצה שיחכה בצד.
נוסיף לסיר את התבלינים למעט המלח.
נערבב הכול יחד עם רסק העגבניות במשך כמה דקות. חשוב לערבב כדי שהם לא ישרפו אלא רק יתערבבו והטעם והארומה תתחזק.
לאחר כמה דקות נוסיף את האורז והמלח ונערבב הכול היטב.
נוסיף את העוף, תפוחי האדמה והביצים. נכסה במים, נכסה במכסה ונבשל על הגז. כשהמים מבעבעים ננמיך את האש ונבשל 45 דקות.
ואז
נכניס לתנור למשך 8 שעות לפחות בחום של 100 מעלות
תשאירו את הסיר בתנור כל עוד אתם אוכלים ונהנים
מעולה לשלב ליד סלט ירקות וכרוב כבוש
בתיאבון