מחללה
לפני שמתחילים שני כללים חשובים להתססה מוצלחת:
1. צנצנת זכוכית מעוקרת משמע ‘לבשל’ את הצנצנות ואת המכסה (בנפרד, לא סגור) במים רותחים 6-5 דקות, כדי להרוג את כל מה שעשוי לחיות בהן, כך שרק החיידקים שאתם רוצים יוכלו לשגשג שם.
2. להשתמש במים רתוחים שהתקררו.
מחללה טעימה לצד כל מאכל, תבשילים, קציצות וסלט.
הכנת מחללה בכמות שתספיק לצנצנת זכוכית גדולה או ל2 בינוניות
מצרכים:
3 לפתות בגודל בינוני, קלופות ופרוסות לעובי 1 ס”מ
3-2 סלקים בגודל בינוני, קלופים ופרוסים לעובי 1 ס”מ
2-1 גזר מקולף, פרוס לאורכו לעובי חצי ס”מ.
4 כוסות (1 ליטר) מים מינרלים או מים מסוננים
2 כפות גדושות (30 גרם) מלח גס
אופן הכנה:
מרתיחים את המים, מוסיפים מלח ומערבבים עד להמסה. נותנים למים להתקרר.
מסדרים את הלפת, הגזר והסלק לסירוגין בצנצנת המעוקרת.
מכסים במים שהרתחתם וקיררתם.
אם אין מספיק מים, החוק הוא שעל כל כוס (240 מ”ל מים מינרלים או מסוננים) שמים כפית שטוחה (7 גרם) מלח ובמים האלו משלימים לכיסוי.
סוגרים היטב את הצנצנות ומשאירים במקום מוצל מחוץ למקרר מינימום שבוע ורצוי לפחות שבועיים בטרם פותחים את הצנצנת.
ככול שתחכו יותר, יתפתחו עוד סוגי חיידקים פרוביוטים.
המחללה מוכנה כאשר הלפת נצבעת בוורוד ומקבלת טעם חמוץ. מרגע הפתיחה שומרים בקירור חודש ויותר.
אם יש לכם קדרת חמר להתססה, משתמשים בה במקום בצנצנות. אם מכינים בקדרה מספיק להשתמש במחצית מכמות המלח (כף מלח לכל ליטר מים).
היכנסו לבלוג וקבלו מידע נוסף וחשוב על יתרונותיהם של הירקות המותססים