קרקרים ללא גלוטן
מאת: רויטל פרילינג
לחמם תנור ל 160 מעלות.
מצרכים:
1כוס קמח עדשים כתומות. (אני שמתי חצי כוס קמח עדשים וחצי כוס קמח חומוס)
1 כוס שיבולת שועל טחונה דק.
¾ כוס גרעני חמנייה
1/2כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס שומשום מלא או רגיל
1/2 כוס זרעי פשתן
5 כפות שמן זית
2 כפות צ'יה
כפית וחצי מלח
חצי ליטר מים פושרים! כן…זה לא טעות…חצי ליטר ואפילו יותר
הוראות הכנה:
בקערה גדולה לערבב יחד את כל היבשים. להוסיף שמן לערבב ולהוסיף את המים עד לקבלת תערובת ממש דלילה.
נכין תבנית ונייר אפיה. נשים שליש מהכמות ועם ידיים רטובות נשטח שיהיה
ממש ממש ממש דק. עובי נייר עם מעט "חורים".
הכמות מספיקה ל 3 תבניות תנור ממוצע.
אם הבלילה קצת התגבשה אפשר להוסיף עוד מים לקבלת מרקם דליל.
לאפות 12 דקות. להוציא ולחתוך לריבועים עם גלגלת או עם סכין. להחזיר לתנור
לעוד 40-30 דקות עד שיהיה פריך ושחום.
מאחר ונאפה 3 מגשים במקביל, אני ממליצה להחליף את מיקום המגשים בתנור לפחות פעמיים במהלך האפיה.
יהיה קשה לחכות שיתקרר אז פשוט להכין ממרח חלבוני ולאכול