שעועית צהובה (קפואה)ברוטב עגבניות
נוח מאוד להשתמש בשעועית קפואה ובכלל בירקות שמחכים מוכנים לשימוש במקפיא מה שמאפשר לקצר זמני הכנה ולצרוך ירקות שהוקפאו טריים והם טובים ומזינים.
אין צורך להפשיר לפני השימוש.
במקרה זה השריתי את האורז הבסמטי בקערה עם מים כ 3 שעות לפני ההכנה.
מצרכים:
שקית גדולה של שעועית צהובה, חתוכה, קפואה (600 גרם)
400 גרם של מחית עגבניות או קוביות עגבניות, טבעי ללא סוכר
2 בצלים בינוניים קצוצים
כ2 כוסות מים
שום טרי (8-6 שיניים) או אבקת שום
כפית שטוחה של מלח
פלפל שחור או צ'ילי חריף לבחירה
פפריקה מתוקה רבע כפית שטוחה
הוראות הכנה:
בסיר עם שמן זית מקפיצים בצל עד הזהבה, מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומערבבים היטב, חשוב לשים לב שהשום לא נשרף.
מוסיפים את השעועית הצהובה כמו שהיא קפואה.
מערבבים היטב ומוסיפים 400 גרם מחית עגבניות או עגבניות קוביות, נוסיף מים עד כמעט כיסוי ( בערך 2 כוסות מים).
נוסיף את התבלינים, נערבב היטב ונכסה.
לאחר רתיחה להנמיך ולבשל בערך 15 דקות. לטעום שהשעועית רכה אך לא מידי והתיבול מדויק.
תכינו את האורז ובתיאבון!