זמן…אחד המשאבים הכי יקרים היום….
בעידן שבו כולנו עסוקים מאוד, אנחנו מחפשים פתרונות שיקצרו לנו את זמן העבודה במטבח.
אז איך נבשל אוכל מזין, בריא וטעים במינימום זמן?
רציתם להכין מרק שעועית אבל אבוי, לא השריתם את השעועית מראש ואין לכם זמן לבשל אותה כמה שעות…
או שחלמתם להכין מוקפץ אסייתי מפנק בדקות בודדות אבל לא היה לכם בבית מלאי של ירקות.
מה תגידו אם אמליץ לכם להוסיף לקנייה השבועית שלכם ירקות ופירות שנמצאים ארוזים במקפיא?
או להשתמש בשימורים? או בקטניות מבושלות הנמכרות בקופסאות קרטון?
אני יודעת שהמחשבה הראשונה שלכם תהיה שאולי השתגעתי אז פשוט המשיכו לקרוא.
פעם חשבנו שירקות ופירות טריים הם הכי איכותיים ובריאים, קופסאות שימורים זה ממש לא בריא כי הן מכילות חומרים משמרים המסוכנים לבריאותנו וירקות קפואים לא כדאי לצרוך כי הם באיכות ירודה.
אז היום בשנת 2024 הגיע הזמן לנפץ כמה מיתוסים וליהנות מתזונה איכותית בזכות תעשייה שלא מפסיקה לחדש.
אני מבינה שרובנו חושבים שירק טרי זה הכי הכי הכי. אז זהו, שלא!
מה זה ירק טרי? ירק שמרגע שנקטף ועד הרגע שתאכלו אותו, יעברו שעות בודדות.
אם גידלתם עגבניות בבית וקטפתם אותם כדי להכין סלט-זה טרי.
כשאתם משתמשים בעשבי תיבול מהגינה שלכם-זה טרי.
אבל בפועל, רוב הירקות שאתם רוכשים, הגיעו אליכם לאחר שעות רבות ואף ימים מרגע קטיפתם.
הם נקטפים, עוברים תהליכי מיון ועד הרגע שהם מגיעים לירקן או לסופר שלכם עובר זמן ממושך שלא לדבר על הזמן שהם שוהים אצלכם במקרר.
בנוסף, ירקות ופירות רבים זמינים לנו כל השנה כי הם יוצאים מקירור או שעברו דרך רחוקה מחו"ל, כך שהם בטח לא טריים.
ירק לא טרי, הוא ירק שאתם לא מקבלים וסופגים ממנו את הוויטמינים והמינרלים שלו במלואם.
במה שונים ירקות ופירות קפואים ?
הירקות והפירות נקטפים ומייד נשלחים למפעל ההקפאה שם הם עוברים שטיפה, קילוף, מיון וחליטה.
החליטה הקצרה במים רותחים נועדה לשמור על טריות הירק ועל צבעו.
משם הם עוברים ישירות להקפאה בטמפרטורה של 30- מעלות.
הזמן הקצר (שעות בודדות) מרגע הקטיף ועד רגע החליטה והמעבר המהיר מהחליטה החמה לקור ההקפאה שומר על הערכים התזונתיים של הירק או הפרי כמעט במלואם ואתם נהנים מירק או פרי זמינים (מחכה לכם במקפיא לשימוש), זמן הכנה קצר וערכים תזונתיים מעולים. אהבתי!
ומה בנוגע לסיבים התזונתיים? הסיבים התזונתיים נשמרים בצורה זהה ומלאה בכל הסוגי הירקות והפירות ללא הבדל בין הטריים, הקפואים והמשומרים.
מה דעתכם על קופסאות שימורים?
הדעה הרווחת על שימורים היא שהם מכילים חומרים משמרים וממש לא בריאים למאכל.
ודאי תופתעו מאוד לגלות שלמרות שמם אין בשימורים חומרים משמרים.
תבדקו אותי. תסתכלו ברכיבים של כל השימורים שיש לכם במזווה ותראו מה רשום עליהם.
אם אתם חוששים מחומרים מזהמים באריזה כמו Bisphenol -A (BPA) אז תשמחו לשמוע שאיכות האריזה והציפוי הפנימי שונו וBPA כבר לא קיים.
מזון משומר נשמר בקופסאות שימורים בזכות העובדה שאין בהן אוויר (ואקום).
הירקות והפירות נקטפים, מגיעים למפעל שם עוברים שטיפה, סינון, לפי הצורך חיתוך ובישול ועוד
ומשם מייד לאריזה בקופסה אטומה שלא מאפשרת לחיידקים להתפתח.
דרך אגב, שימורים בצנצנת זכוכית עדיפים על שימורים בקופסת פח.
מה עליכם לבדוק כשאתם רוכשים שימורים?
שאין בהם חומרים משמרים! יש עדיין שימורים כמו קרם קוקוס לדוג' המכילים חומרים משמרים – לא מומלץ
שהקופסה לא ניזוקה והפח לא מכופף וכדומה.
את תאריך התפוגה שעל הקופסה.
שהתוצרת לא מכילה כמות גבוהה של נתרן (כמו בשימורים של חמוצים) או של סוכר (כמו בשימורי פירות).
מה עוד? שימורים עדיף לאחסן במקום קריר ויבש ולא סמוך לתנור.
אל תאחסנו קופסת שימורים פתוחה במקרר. לאחר הפתיחה אם נשאר בה מזון, העבירו אותו לכלי מתאים לאחסון במקרר.
קטניות מוכנות למאכל בקופסת קרטון זה מוצר יחסית חדש שאפשר למצוא על מדפי הסופר. המוצר זמין מיידית למאכל, קופסת הקרטון קשיחה ולאחר שימוש חלקי ניתנת לסגירה נוחה, אחסון במקרר והמשך צריכה ללא חשש.
נוח מאוד להחזיק בבית קטניות מבושלת, שמורות בקופסת קרטון ומוכנות לשימוש מיידי כך שאם חשקה נפשכם בצ'ילי קון קרנה עם שעועית אדומה, תוכלו להכין זאת בקלות ובשמחה ואם יש לכם חשק למרק עדשים חומות, אין שום בעיה, הוא יהיה מוכן בדקות בודדות.
הכי בריא והכי משתלם להשרות ולבשל לבד קטניות אך רכישת קטניות מבושלות, מוכנות לשימוש מהיר, באיכות טובה וללא תוספים מזיקים, מקילה ומשדרגת את חווית הבישול והחיסרון הכמעט יחיד הוא עלות המוצר לעומת קטניות יבשות.
קיבלתם את כל המידע, אני זמינה לשאלות ולהבהרות וכל מה שנשאר לכם לעשות זה ללכת לבשל 🙂