לביבות עדשים שחורות עם פטריות
לביבות עדשים שחורות עם פטריות
מתכון טבעוני וללא גלוטן
מצרכים:
כוס עדשים שחורות
שש פטריות פורטבלו גדולות או 12 קטנות, קלופות, ללא רגל וחתוכות לקוביות
בצל לבן אחד חתוך לקוביות קטנות
2 כפות קמח חומוס או קמח עדשים כתומות.
שמן זית לטיגון
אפשר ואף רצוי להוסיף
חצי צרור פטרוזיליה שטוף וקצוץ דק
חצי צרור כוסברה שטוף וקצוץ דק. מי שלא אוהב כוסברה שישתמש בצרור שלם של פטרוזיליה.
תבלינים:
מלח כפית שטוחה
פלפל שחור חצי כפית
בהרט שלושת רבעי כפית (אם תרצו תמיד אפשר להוסיף עוד בהמשך)
אופן ההכנה:
רצוי להשרות את העדשים השחורות בקערה עם מים למשך 5 שעות .
לסנן ולבשל עד שהמרקם שלהן "אל דנטה", רך אבל לא מתפרק.
במחבת רחבה נקפיץ בשמן זית (אפשר גם בחמאה למי שלא טבעוני) את הבצל וכשהוא זהוב נוסיף את הפטריות.
נקפיץ ביחד 6-5 דקות.
בקערה נאחד את העדשים המבושלות, הבצל והפטריות ונוסיף את הכוסברה והפטרוזיליה.
נחמם תנור ל 180 מעלות ונבחר את רמת מרקם העיסה שלנו.
2 אפשרויות:
אפשרות ראשונה היא להשתמש במעבד מזון ולערבב בקצרה לקבלת מרקם יחסית חלק
אפשרות שנייה היא לאחד תוך מעיכה ידנית קלה בלבד מה שנותן מרקם ומראה גס
לתבל, להוסיף כף קמח חומוס או קמח עדשים כתומות, לערבב היטב (ערבוב ידני), אם המרקם נוזלי אז להוסיף עוד כף.
עכשיו זה זמן נהדר לטעום ולתקן תיבול.
להכין תבנית עם נייר אפיה משומן קלות.
ליצור לביבות עם הידיים.
לאפות 20-15 דקות בצד אחד ולהפוך (לבדוק לפני שהופכים שהלביבות זהובות ומוצקות)
לאפות בצד שני עוד 10 דקות.
ככל שתאפו זמן ארוך יותר הלביבות יהיו קשות יותר לאחר שיתקררו.
חובבי הטיגון יכולים לטגן בשמן איכותי (ראו מאמר על בחירת השמן המתאים).
להוסיף סלט ירקות בצד ובתיאבון!