מרק פטריות עשיר
מאת: שלי ברקאי
מצרכים:
חצי כוס יין לבן
25 גרם פטריות פורצ'יני או שיטאקי מיובשות שנשרה בקערה עם 3 כוסות מים כחצי שעה לפני הבישול
1 קילו של פטריות מסוגים שונים כמו פורטבלה גדולות, שי-מג'י חומות, לבנות, מלך היער, שמפיניון ועוד. (חתוכות לרצועות)
שקית ערמונים בוואקום
40 גרם חמאה
בצל גדול קלוף וקצוץ
ענף טרגון טרי (אפשר לוותר אם אין)
2 כוסות ציר פטריות (אפשרי 2 כוסות מים רותחים עם אבקת מרק פטריות או עוף איכותית)
5 שיני שום קצוצות קטן
240 מ"ל נוזל קוקוס. ניתן להחליף בעוד ציר פטריות או במים עם אבקת מרק איכותית)
חצי כוס גריסים
הוראות הכנה:
בסיר רחב נשים את החמאה, לאחר שהיא מתחילה להתמוסס נוסיף את הבצל הקצוץ, כשהבצל מתחיל להיות שקוף נוסיף תוך כדי ערבוב את הערמונים ולאחר כדקה נוסיף את הפטריות הטריות שחתכנו לרצועות.
נערבב היטב כ 5 דקות ונוסיף את השום. לאחר כ 2 דקות נוסיף חצי כוס יין. נמשיך לערבב ונחכה עד שרוב היין יתאדה. נוסיף את עלי הטרגון (עלים בלבד ללא הגבעול) ואת הפטריות שהשרנו וסיננו מהמים. את המים נשמור בצד להמשך. מערבבים היטב. נוסיף את מי ההשריה המסוננים של הפטריות עם 2 כוסות ציר פטריות שהכנו פלוס נוזל הקוקוס ונערבב היטב, נכסה ונביא לרתיחה.
לאחר רתיחה נתבל במלח ובפלפל לפי בחירה, נוסיף את הגריסים ונבשל עוד כ-25 דקות.
אפשרות הגשה: טחינה למרקם חצי גס או כמו שהוא. כל בחירה תהיה טעימה!
בתיאבון!