גרנולה
מאת: אורלי יושפה
מצרכים:
חצי קילו שיבולת שועל שלמה (גסה)
רבע כוס סילאן (לאוהבי המתוק, אפשר יותר) או שליש כוס מייפל אורגני
4 כפות שמן קוקוס
כף גדושה קינמון טחון
חופן נדיב של אגוזים טבעיים מכל סוג (מה שיש, כמה שיותר מגוון יותר טוב): קשיו, פקאן, אגוז מלך, אגוזי לוז, בוטנים, שבבי קוקוס,שומשום.
חופן זרעי חמנייה, חופן גרעיני דלעת, זרעי פשתן. אפשר חופן חמוציות (להרטיב אותן לפני האפייה)
מלח גס חצי כפית
אופן הכנה:
לערבב בקערה את כל הרכיבים למעט המלח גס. להקפיד שהכול יצופה בסילאן ובשמן הקוקוס ואז להוסיף את המלח.
לשטח בתבנית על נייר אפייה אקולוגי.
לאפות בחום של 160-150 מעלות 20-22 דקות (לשמור שלא יישרף)
מדי פעם לערבב ולשטח.
לצנן ולהעביר לצנצנת אטומה.
בתיאבון!