חגיגת ירקות וחלבון במחבת
חגיגת ירקות וחלבון במחבת
מצרכים:
2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
4 פטריות פורטובלו גדולות (פרוסות לרצועות ללא הרגל)
4 זוקיני (קלופים וחתוכים לרצועות)
4 עגבניות בשלות מאוד, בינוניות חתוכות לקוביות עם הקליפה
שום טרי חתוך לקוביות (הרבה! אני שמתי 10 שיני שום)
תרד טרי סביב ה 300 גרם
כוסברה או פטרוזיליה או גם וגם-חבילה מכל סוג שטופה וקצוצה גס
גוש טבעי של טופו קשה חתוך לקוביות קטנות
שמן זית
מלח, פלפל, פפריקה או צ'ילי יבש חריף
אופן ההכנה
1. במחבת רחבת ידיים (סוטא'ז) מקפיצים עם מעט שמן זית את הבצל במשך 5 דקות.
2. אחרי 5 דקות מוסיפים את הטופו ומקפיצים עוד 5 דקות או יותר עד שהטופו נראה מעט שחום
3. מוסיפים את הפטריות ומערבבים ואחרי 4 דקת מוסיפים את קוביות העגבנייה ואת התרד השטוף ומערבבים היטב
4. במחבת נפרדת עם מעט שמן זית קולים את רצועות הזוקיני. אחרי 5 דקות של קלייה מוסיפים את השום וקולים הכול יחד עוד כמה דקות עד להשחמה קלה.
5. מאחדים את הזוקיני למחבת עם התרד. מערבבים הכול יחדיו.
6 לקראת סיום מוסיפים את הפטרוזיליה או הכוסברה. מתבלים במלח, פלפל, פפריקה, צ'ילי חריף יבש – לפי הטעם
להגיש חם וליהנות. אפשר להוסיף בורגול או קינואה או פסטה מבושלת למרות שמבחינת ערכים תזונתיים המנה מושלמת גם כך.
בתיאבון