מרק שעועיתחורפי ומשביע
מתכון ל 6 מנות
ניתן להכין עם שעועית יבשה ואז צריך להשרות אותה לילה קודם בהרבה מים או עם שעועית מקופסת שימורים שאז אין צורך בהשריה והבישול יהיה קצר או עם שעועית קפואה שגם אז אין צורך בהשריה וזמן הבישול יהיה קצר יותר.
מצרכים
500 גרם שעועית לבנה, מסוננת, לאחר השריה של לילה
2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
4 גבעולי סלרי קצוצים
3 גזרים קלופים חתוכים עיגולים של 3 ס"מ
5 שיני שום קצוצות
רסק עגבניות 100 גרם
חופן פטרוזיליה וחופן עלי סלרי קצוצים
2 ליטר מים רותחים
תבלינים: כפית שטוחה של מלח, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כמון ופלפל שחור.
אופן ההכנה
בסיר נחמם 4 כפות זית, נוסיף את הבצל ונקפיץ עד הזהבה.
נוסיף גבעולי סלרי, שום וגזר ונערבב כ-5 דקות.
נוסיף את רסק העגבניות והתבלינים למעט המלח ונערבב היטב עוד כ-3 דקות.
נוסיף 2 ליטר מים רותחים ואת השעועית ונערבב היטב.
נכסה ולאחר רתיחה ננמיך את הלהבה ונמשיך לבשל כשעתיים על אש
נמוכה.
כדאי לבדוק אם השעועית רכה כבר אחרי שעה וחצי כי נרצה את השעועית רכה אבל לא מתפרקת.
את עלי הפטרוזיליה והסלרי הקצוצים אפשר להוסיף לסיר 2 דקות לפני שהמרק מוכן או להוסיף בצורה אישית לכל צלוחית מרק.
שעועית משימורים או קפואה לא דורשת זמן השריה מראש וזמן הבישול שלה יהיה חצי שעה עד 40 דקות. כדאי לבדוק אחרי חצי שעה.
בתיאבון