מרק עדשים ירוקות
מה צריך?
800 גרם עדשים ירוקות קפואות, אין צורך להפשיר מראש.
בצל אחד גדול קצוץ.
4 שיני שום קצוצות דק או אבקת שום לפי טעמכם.
2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות.
3 תפוחי אדמה קטנים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות.
3-4 ענפי סלרי קצוצים קטן.
תבלינים
כמון – כף גדושה
מלח
פלפל
פפריקה חריפה לאוהבים
אם יש לכם ציר של מרק עוף במקפיא זה הזמן להשתמש בו, אם אין אז השתמשו במים.
אופן ההכנה:
בסיר שמים שמן זית ומקפיצים קלות את הבצל.
מוסיפים את השום, הבצל והסלרי ומקפיצים 4 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את תפוחי האדמה והעדשים הקפואות ומערבבים.
מוסיפים מים עד לכיסוי העדשים ועוד קצת (תמיד אפשר להוסיף עוד מים וחוץ מזה העדשים סופחות מים אז מי שלא אוהב מרק סמיך שיוסיף עוד מים בהמשך).
מתבלים לפי הטעם.
חובבי אבקת מרק איכותית יכולים להוסיף כף.
מי שיש ברשותו ציר מרק ישתמש בו במקום מים.
לכסות, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל מכוסה עד שהירקות מתרככים.
לטעום ולתקן תיבול.
חסרים נוזלים? הוסיפו מים רותחים.
אפשר לטחון ואפשר לאכול כמו בתמונה הסופית.
הולך נפלא עם כף אורז לבן בפנים.
בתיאבון!