חציל ממולא גבינות ברוטב עגבניות
כשבישול ים-תיכוני פוגש עיצוב ים-תיכוני
הכול מתמזג יחד לאוכל טעים באווירה של שמחה.
בואו נכין חצילים ממולאים בגבינות ברוטב עגבניות.
מנה טעימה, ללא גלוטן, עשירה בחלבון ויפה להגשה.
מה צריך?
5-4 חצילים ארוכים, שטופים ולא מקולפים.
שמן זית
למלית:
300 גרם גבינות קשות. אני ערבבתי עמק מגורדת עם גאודה (אפשר לשלב כל מה שאתם אוהבים)
קוטג׳ אחד 5%
גביע אחד יוגורט יווני (130 גר).
3 כפות שיבולת שועל טחונה או פירורי לחם
בצל ירוק קצוץ ואפשר גם עירית (עדינה יותר)
חופן נדיב של עלי בזיליקום קצוצים (בערך 10 עלים)
לרוטב עגבניות
הגרסה הארוכה:
שמים בתנור 800 גרם עגבניות שרי שטופות עם 3 כפות שמן זית וראש שום מפורק. אופים בערך 40 דקות עד שהעגבניות מתרככות ויוצא מהן נוזלים.
הגרסה הקצרה:
לוקחים עגבניות מרוסקות משימורים (800 גר') או רוטב שקשוקה איכותי מוכן מתבלים ומשתמשים.
תבלינים:
מלח כפית שטוחה או פחות, פלפל שחור חצי כפית (אפשר יותר לחובבי החריפות), פלפל חריף למי שאוהב.
הוראות הכנה:
לחמם תנור ל 170 מעלות.
לקלוף את החציל כך שישארו פסים שחורים כלומר לא לקלף את כולו.
לפרוס פרוסות לאורך בעובי 1 ס״מ
לסדר על מגש עם נייר אפייה
לחרוץ את החציל עם סכין ב 3-2 מוקדים
להזליף שמן זית (בנדיבות)
לאפות את החציל לפחות 20-15 דקות מכל צד עד שיראה אפוי אבל לא מדי.
להכנת המילוי:
לערבב יחד את כל חומרי המילוי
להוסיף שיבולת שועל טחונה או פירורי לחם לפי מצב נוזלי העיסה. אם העיסה לא נוזלית אין צורך להוסיף יותר מכף וחצי-שתיים.
לתבל במלח ובפלפל ואם רוצים אז גם בפלפל חריף, אל תשכחו שאם השתמשתם בגבינה מלוחה כמו גרוזינית או פטה, יש לשים פחות מלח.
הרכבה:
אחרי שהחציל מוכן ומעט מתקרר אפשר להתחיל במילוי.
הכינו תבנית עם שוליים גבוהים שמתאימה לתנור.
קחו חציל והניחו לאורך. שימו מלית בחלק שקרוב אליכם וגלגלו. הניחו על התבנית כשהסיומת של החציל כלפי מטה. כך מלאו את כל התבנית ואז פזרו מעל את רוטב העגבניות ושגרו לתנור.
אפו בחום של 170 מעלות למשך 30 דקות.
שדרוג:
אפשר לפזר מעל בזיליקום טרי וגם גבינה מגורדת
בתיאבון
