טופו עם אורז ופטריות
מצרכים:
חבילת טופו קשה
1 בצל סגול גדול
סלסלה כפולה של פטריות פורטובלו קטנות
סלסלה של פטריות שימאגי לבנות וסלסלה של שימאגי חומות.
תכל'ס גם סלסלה של שיטאקי טריות תהיה נפלאה אבל זה לא חובה
אורז בסמטי (כוס וחצי)
למרינדה: סויה, שום, סילאן, חומץ, ג'ינג'ר טרי
אופן ההכנה:
נתחיל בטופו
נפרוס לקוביות חבילת טופו וניתן להן לנוח במרינדה לפחות שעתיים ואם אפשר אז אפילו לילה שלם.
במרינדה יהיו: 4 כפות סויה, כף סילאן, כף ג'ינג'ר טרי מגורד (אני שומרת אותו במקפיא), שום טרי כתוש לפחות 4 שיניים או כפית שטוחה של אבקה, כף חומץ תפוחים או חומץ בן יין או מה שיש, ולחובבים אפשר פלפל חריף או פפריקה חריפה או צ'ילי חריף לפי הטעם.
לערבב היטב את הטופו כך שיכוסה כולו במרינדה וילך לנוח
לפני שנתחיל להכין את התבשיל ניקח כוס וחצי של אורז בסמטי ונשרה אותו בקערה עם מים.
כמה זמן נשרה? אם אפשר שעתיים שלוש זה אחלה ואם לא אז כמה שאפשר יהיה טוב.
בסיר רחב ידיים נקפיץ בשמן זית איכותי בצל גדול סגול פרוס לרצועות,
נוסיף את כל הפטריות שהכנו מראש ונערבב היטב כ 10 דקות.
נוסיף את הטופו כולל המרינדה ונמשיך להקפיץ את הכול עוד 10 דקות לפחות.
בינתיים נסנן את האורז מהמים, נשטוף אותו היטב ונוסיף אותו לתבשיל.
נמשיך בערבוב הגון למשך 5-4 דקות
ואז נוסיף 2.5 כוסות מים רותחים עם כפית וחצי שטוחות מלח.
נערבב, נטעם ונבדוק אם צריך לתקן טעמים, נכסה וננמיך את הלהבה.
כדאי להישאר ולהשגיח כי מהר מאוד התבשיל יהיה מוכן, תוך 7-10 דקות אפשר יהיה לאכול.
תטעמו ותוודאו שהאורז במרקם שאתם אוהבים וכך תדעו שהתבשיל מוכן.
תוספות אפשריות: בצל ירוק קצוץ, כוסברה ופטרוזיליה. כמובן שאפשר גם בלי כלום כי זה טעים כמו שזה!
כף טחינה, סלט ירקות ואתם מסודרים!
בתיאבון