טורטיות שיבולת שועל ועדשים כתומות
מאת: אפרת פישביין
מתאים ל 20-15 טורטיות.
מתאים לטורטיות עם מילוי מלוח או עם ממרח מתוק לקינוח.
מצרכים:
1 כוס שיבולת שועל (אפשר להשתמש בשלמה ולטחון)
1 כוס קמח עדשים כתומות (אפשר לטחון עדשים כתומות או לרכוש קמח עדשים)
כוס וחצי מים
לטורטיות מלוחות אפשר להוסיף עד כפית שטוחה של מלח וגם תבלינים נוספים כמו מעט שום או צ'ילי חריף.
לטורטיות מתוקות אפשר עד רבע כפית מלח.
אופן הכנה:
- במעבד מזון איכותי, טוחנים את שיבולת השועל והעדשים הכתומות.
- מוסיפים את המים והמלח ומערבבים היטב למסה חלקה.
- מחממים מחבת נון סטיק גדולה עד שהיא רותחת! חשוב שהיא תהיה חמה מאוד, אפשר לשמן עם מעט שמן זית.
- שופכים את הבלילה למרכז המחבת ומטים את המחבת כך שהבלילה תתפזר לכל הצדדים, הטורטיה לא אמורה להיות דקה.
- ברגע שכל הטורטיה מחליפה את הצבע ומתגבשת הופכים וממשיכים לטגן עוד שלושים שניות.
- זהו! מוכן, בתיאבון!