לחם קוטג’
לחם קוטג’
ללא גלוטן ועשיר בחלבון
מצרכים:
2 גביעי קוטג׳ 5% תנובה
300 גרם (3 כוסות) שיבולת שועל טחונה (לא לקמח) כמו קוואקר (עוד שילובים בהמשך)
3 ביצים
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1/2 כפית מלח גס או רגיל
2/3 כוס תוספות של מה שיש בבית ואוהבים
גרעיני דלעת
גרעיני חמנייה
אגוזים קצוצים גס
פרוסות שקדים
פרג
שומשום
צ׳יה
זרעי פשתן
אופן הכנה:
מערבבים בקערה את כל המצרכים, כולל התוספות, עד שנוצר מעין בצק רך.
בעזרת ידיים רטובות יוצרים כיכר, משתדלים להדק אותו היטב עם הידיים, ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
אפשר לאפות בתבנית לחם או אינגליש אבל חשוב לשמן היטב או לשים נייר אפיה משומן.
אני פיזרתי מעל תבלין "הכל על הבייגל" של חברת פרג אתם יכולים לפזר גם רק שומשום, פרג, קצח ועוד
אופים ב-175 מעלות במשך שעה במרכז התנור.
מוציאים מצננים היטב את הלחם ורק אז פורסים.
אני הקפאתי אחרי שפרסתי ומפשירה בטוסטר לפי הצורך. כדאי לשים כל פרוסה פעמיים בטוסטר לפני האכילה למרקם קראנצ'י נפלא.
שילובים:
במקום 3 כוסות שיבולת שועל הכנתי עם כוס וחצי קינואה וכוס וחצי שיבולת שועל ויצא מעולה!
בנוסף הכנתי עם כוס קמח חומוס, כוס קינואה וכוס שיבולת שועל וגם יצא נהדר.
בקיצור, אל תפחדו לנסות שילובים של קמחים איכותיים.