מאפינס גבינה מלוחה
מאפינס גבינה מלוחה עשירים בחלבון ונפלאים כארוחה.
כל יחידה מכילה 12 גרם חלבון ו 3.5 גרם פחמימה.
מה צריך?
תבנית שקעים שנכנסת לתנור.
250 גרם קוטג 5%.
250 גרם גבינה לבנה או טוב טעם או כנען 5%.
2 ביצים
יוגורט יווני אחד או שמנת חמוצה או יוגורט פרו.
350 גרם גבינות. אני פועלת לפי העיקרון של מה שיש במקרר ומשלבת.
גבינת פטה, גבינה גרוזינית, פרמזן, צהובה מגורדת, מוצרלה וגאודה- תשלבו ותיהנו.
4 כפות קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
מעט שמן זית
מעט שומשום
לציפוי: תבלין "תיבול על הבייגל" של חברת פרג או תערובת אישית שלכם של שומשום לבן ושחור, קצח, אבקת שום, גרעיני חמנייה וזרעי פשתן, הכל עובד.
תבלינים: מלח (ככל שהגבינות ששמתם מלוחות יותר יש להוסיף פחות מלח).
פלפל שחור לפי הטעם.
אפשרויות שדרוג: זיתים, קמצוץ בכל מאפין של אורגנו או זעתר ועוד..
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות.
מערבבים בקערה 2 ביצים ואת כל שאר הרכיבים.
מתבלים לפי הטעם.
מערבבים היטב.
משמנים תבנית מאפינס במעט שמן זית.
מרפדים כל תחתית בכפית שטוחה של שומשום.
ממלאים כל שקע במלית גבינות עד הקצה.
לסיום: מפזרים תבלין "הכל על הבייגל" בנדיבות או כל תערובת תבלינים שאתם אוהבים.
אופים ב 170 מעלות (טורבו) למשך 30 דקות עד הזהבה (תלוי בתנור שלכם).
מחכים שיתקרר קצת לפני שמוציאים מהתבנית ונהנים.
ערכים תזונתיים:
מהכמות הנ"ל הכנתי 12 מאפינס.
בכל אחד 12 גרם חלבון ו 3.5 גרם פחמימה , שזה כלום…
ארוחה מושלמת לצד סלט ירקות.
בתיאבון!