סלט כרוב
סלט כרוב טעים, בריא, מזין, קל להכנה ומשתלב מעולה בכל שולחן וליד כל ארוחה.
למה כרוב?
כרוב הוא סוג של מזון על.
כרוב לבן שייך למשפחת המצליבים ולכן נחשב לאחד מהירקות הבריאים ביותר. הוא מכיל ויטמין C ומינרלים חשובים כמו סידן, אשלגן ומגנזיום.
הכרוב מכיל חומצה גלוטמית שעוזרת לריפוי דלקות.
משפחת המצליבים כוללת ירקות כמו ברוקולי, קולורבי, כרובית, צנון, עלי חרדל, רוקט ועוד המכילים מצבור מיוחד של חומרים מונעי סרטן. החומרים הבולטים במשפחות האלו הם סולפוראפן ואינדול 3 קארבינול.
סולפוראפן – פיטוכימיקל ממשפחת האיזותיוציאנטים שנוצר בירקות כאשר חותכים אותם או נוגסים בהם! הסולפוראפן עוזר להילחם בסרטן על ידי העלאת אנזימים המכונים ״אנזימים של שלב 2״ שלוכדים גורמי סרטן שמתפתחים בגוף כל הזמן. האנזימים האלו מונעים מחומרים מסרטנים לפגוע בגוף. בנוסף לכך, ידוע היום שהסולפוראפן מעודד תמותה (אפופטוזיס) של תאים סרטניים.
אינדול 3 קארבינול – אחד האינדולים (תרכובת אורגנית) החשובים בזכות פעילותו נוגדת הסרטן באיזון השפעת הורמון האסטרוגן ולכן נחשב לאחד מהחומרים שמונעים התפתחות סרטן השד.
בשביל ליהנות מכל הטוב הזה מומלץ לשלב כרוב בסלטים, במרקים ועוד.
אנשים שסובלים מבעיות בבלוטת התריס, כדאי שיבדקו איך הכרוב, ממשפחת המצליבים, משפיע עליהם בריאותית.
מצרכים:
1 כרוב לבן בינוני
2 כפיות עם בטן קטנה של מלח הימלאיה
4 כפות שמן זית איכותי
מיץ מלימון עסיסי בינוני אחד
לבחירה- חופן שמיר שטוף וקצוץ או זרעי קימל שלמים
הוראות הכנה:
לקלף את השכבה החיצונית העליונה של הכרוב, לחצות באמצע ולחלקו ל 2 חצאים.
לחתוך לרצועות דקות דקות ללא החלק של הליבה.
לערבב את חומרי התיבול בקערה נפרדת.
לאחד בין הכרוב והתיבול ולערבב היטב
לתקן טעמים בהתאם
לשמור במקרר סגור במכסה אטום.
בתיאבון!