עוגת גבינה מושלמת
עוגת גבינה מושלמת
מנת חלבון מפנקת ללא רגשות אשמה.
כדאי להכין את העוגה יום קודם כדי שתתקרר ותתייצב במשך הלילה במקרר.
את העוגה מחלקים ל 12 מנות.
ערך כל מנה: 8 גרם חלבון ו16 גרם פחמימה, החישוב כולל את הציפוי.
מצרכים:
4 ביצים
חצי כוס סוכר
1 יוגורט פרו טבעי
750 גרם גבינה לבנה 5% (ניתן לשלב 500 גרם גבינה לבנה עם 250 גרם גבינת שמנת 5%)
שמנת חמוצה אחת
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות קורנפלור
אופציונלי- גרידת לימון מלימון גדול אחד
תבנית עגולה קוטר 26
לציפוי (אופציונלי) שני גביעי שמנת חמוצה 9% ו2 שקיות סוכר וניל.
אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים.
את החלבון (לבן) מקציפים במיקסר עם וו בלון ביחד עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
בקערה נפרדת מאחדים את החלמון (הצהוב), הגבינות, שמנת ויוגורט.
מוסיפים פודינג וניל וקורנפלור.
מערבבים היטב עד לקבלת מסה חלקה.
זה הזמן להוסיף את גרידת הלימון שאני מאוד אוהבת ולערבב.
מאחדים את התערובות, את הקצף מעבירים לקערה של הגבינות ומקפלים בעדינות בלי שהנפח ירד.
מעבירים את המסה המאוחדת לתבנית אפייה.
שלב התנור:
כדי לייצר אמבט אדים נשים מגש מלא במים (בטמפ' ברז) מתחת לתבנית האפייה בתנור.
האפייה תעשה בשני שלבים:
נתחיל ב200 מעלות למשך 5 דקות
ואז נוריד ל 150 מעלות למשך שעה.
אופציה לציפוי:
כשהעוגה מוכנה ניקח 2 שמנת 9% ונערבבן היטב עם 2 שקיות של סוכר וניל.
נצפה את העוגה ונכניס לאפייה של 15 דקות נוספות.
כשהעוגה מוכנה נכבה את התנור,
נפתח מעט את דלת התנור אך נשאיר את העוגה בתנור לשעה נוספת לפחות.
לשמור את העוגה מכוסה בקירור וליהנות.
בתיאבון!