פשטידת ברוקולי
פשטידת ברוקולי
ללא גלוטן ועשירה בחלבון
מצרכים:
שקית 800 גרם של ברוקולי קפוא- מופשרת.
2 בצל גדול חתוך לרצועות.
אופציונלי-פטריות, סלסלה קטנה של כל סוג שאוהבים.
2 ביצים גדולות.
1 גבינת טוב טעם (250 גרם)
1 גביע (250 גרם) קוטג 5%
1 גביע (130 גרם) יוגורט יווני קטן.
1.5 כוס של גבינה מגורדת קשה מכל סוג- גאודה, עמק או מה שאוהבים.
רבע כוס קינואה לא מבושלת או קמח חומוס או קמח שיבולת שועל או כל קמח איכותי ללא גלוטן
חצי גביע שמנת לבישול 9%.
תיבול:
מלח כפית שטוחה, פלפל כפית שטוחה, אבקת שום או שום טרי כתוש לפי הטעם, פפריקה מתוקה חצי כפית, לאוהבי החריף – צ'ילי טחון חריף.
הוראות הכנה:
במחבת רחבה מקפיצים עם מעט שמן זית את הבצל.
מוסיפים את הפטריות (לא לשטוף אותן, להוריד את הרגל ולפרוס לקוביות או לפרוסות דקות).
אחרי 5 דקות של הקפצה להוסיף את הברוקולי המופשר.
שימו לב שאם מדובר בחתיכות ברוקולי גדולות מומלץ לחתוך כל אחת ל 2 או אפילו ל 3 חלקים.
להקפיץ הכל יחד לפחות 5 דקות.
בינתיים
נחמם תנור ל 170 מעלות.
נערבב בקערה את הביצים וכל הגבינות (נשמור בצד חצי כוס גבינה מגורדת ) למרקם חלק.
נוסיף את הקינואה ונתבל.
נוסיף את הברוקולי שהקפצנו עם בצל ופטריות.
נערבב היטב יחדיו.
ניקח פיירקס גדול (35 ס"מ רוחב ו25 ס"מ אורך) נשמן עם מעט שמן זית ונסדר את המסה במגש.
נבזוק מעל את הגבינה הקשה המגורדת ששמרנו ונפזר שומשום או תבלין "הכל על הבייגל" של חברת פרג.
נכניס לתנור מכוסה (נייר אפיה ואם צריך עליו נייר כסף) ונאפה במשך 20 דקות ולאחר מכן נאפה עוד 20 דקוות ללא כיסוי.
בתיאבון!