קישוא ופטריות עם טוויסט על הפלנצ’ה
מצרכים:
2 קישואים מסוג זוקיני (קליפה ירוקה כהה)
3 סלסלות של פטריות פורטובלו קטנות (או כל סוג אחר שתרצו).
חצי כוס שמן זית וחצי כוס חומץ בלסמי איכותי.
ג'ינג'ר טרי ושיני שום (לא חובה)
הוראות הכנה:
שוטפים היטב את קליפת הזוקיני ומסירים את שני הקצוות.
חותכים לרוחב בעובי חצי ס"מ.
מסירים את רגלי הפטריות.
טיפ חשוב! פטריות לא שוטפים. אפשרויות הניקוי הן ניגוב עם נייר או הברשה במברשת קטנה. אני מקלפת אותן מהחלק הפנימי לכיוון אמצע הפטריה וכך מסירה את החלק החיצוני .
משרים בקערה רחבה עם שמן זית וחומץ בלסמי.
שדרוגים למרינדה: פרוסות ג'ינג'ר טרי ( ג'ינג'ר שומרים במקפיא, מקלפים רק עם כפית!), 4 שיני שום קלוף ופרוס.
לתת לירקות לנוח במרינדה כמה שיותר זמן . הם יספגו טעמים ויהיו נפלאים. רצוי להשרות לילה שלם
לכסות את הכלי ומדי פעם לנער, לוודא שכולם עושים חיים בתחמיץ 🙂
במחבת פסים חמה או על גריל חיצוני נשים את הירקות עם ממש מעט רוטב.
הקפצה מהירה של 5-4 דקות ולהוריד מהאש.
הגשה: לגרד קליפת לימון שטוף, לפזר מלח גס ואם יש לפזר טימין מיובש.
מעדן גם חם וגם קר
בתיאבון!