קציצות ירק עשירות בחלבון
את הקציצות הבאות אלתרתי מירקות שהיו בבית.
אתם מוזמנים לאלתר בסגנון חופשי לפי טעמכם האישי.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מוציאים מג'ימיקס (אם אין אז פומפייה כדי לגרד)
מצרכים:
2 גזרים בינוניים
זוקיני אחד ללא קליפה
בצל בינוני פלוס ללא קליפה
סלק בינוני ללא קליפה
6 שיני שום קלופות (ברור שאפשר פחות או יותר)
חבילה של פטרוזיליה + חבילה של כוסברה (לאחר שנחו בקערה עם מים לפחות רבע שעה)
אני חובבת פטריות אז הקפצתי במחבת חבילה של פטריות שימג'י -חבילה לבנה וחבילה חומה.
הקפצתי עם טיפ טיפה שמן זית במשך 4 דקות והוספתי לשאר הירקות. כל סוגי הפטריות יתאימו ישדרגו טעם ויוסיפו עוד ערכים תזונתיים וחלבון.
ביצה אחת
שיבולת שועל או קמח עדשים כתומות או קמח חומוס
חבילת טופו (אופציונלי)
אופן ההכנה:
מכניסים את כל הירקות למערבל מזון וטוחנים למרקם קטן ואחיד.
כדי להעשיר בחלבון איכותי הוספתי חבילה שלמה של טופו מפורר וערבבתי היטב
זה הזמן להוסיף ביצה אחת + 4 כפות של קמח עדשים כתומות או קמח חומוס או שיבולת שועל ולטחון שוב.
שימו לב שהמרקם לא נוזלי, אם צריך מוסיפים עוד קמח עדשים או קמח חומוס או שיבולת שועל
מתבלים לפי הטעם:
אני חובבת שום ידועה אז עם הירקות טחנתי שום. אפשר גם אבקה.
מלח לפחות כפית שטוחה, לחובבי המלח כפית עם בטן
פלפל שחור
אופציות: כמון, פפריקה מתוקה או חריפה או כל טעם אהוב אחר
על נייר אפייה שחייבים לשמן!!! הנחתי עיגולים מהתערובת.
רציתי לביבות אז שיטחתי אם שומרים על נפח ולא משטחים אז מקבלים קציצות.
קחו בחשבון שלביבות, בגלל שהן שטוחות יאפו מהר יותר.
זילפתי מעל מעט שמן זית והופ לתנור.
אפייה של 20 דקות מכל צד וזה מוכן!
להגיש עם טחינה (מהולה במים, לימון, שום ואפשר גם שמיר)
וסלט ירקות ליד.
נפלא ככריך או בפיתה כוסמין לילדים ולמבוגרים עם ירקות בצד.
טעים קר…טעים חם…..פשוט טעים!
בתיאבון!