קרקרים ללא גלוטן
מאת: רויטל פרילינג
לחמם תנור ל 160 מעלות.
1כוס קמח עדשים כתומות. (אפשר לשלב עם קמח עדשים ירוקות או
קמח אפונה או קמח כוסמת ירוקה)
1 כוס שיבולת שועל טחונה דק. (אפשר לשלב חצי כוס קמח חומוס)
¾ כוס גרעני חמנייה
1/2כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס שומשום מלא
1/3 כוס זרעי פשתן
5 כפות שמן זית
2 כפות צ'יה
כפית וחצי מלח
חצי ליטר מים! כן…זה לא טעות…חצי ליטר.
לערבב יחד לקבלת תערובת ממש דלילה.
מומלץ לחכות 15-10 דקות כדי שהתערובת תתגבש בטרם תשטחו על המגש.
תבנית ונייר אפיה. לשים חצי מהכמות ועם ידיים רטובות לשטח שיהיה
ממש ממש ממש דק. עובי נייר.
הכמות מספיקה ל 2 תבניות תנור ממוצע.
לאפות 10 דקות. להוציא ולחתוך לריבועים עם גלגלת או עם סכין. להחזיר לתנור
לעוד 40-30 דקות עד שיהיה פריך ושחום.
לחכות שיתקרר ולהתחיל לאכול