שווארמה דגים
שווארמה דגים
מנה קלילה, טעימה ומשביעה. הכמויות מספיקות בערך לארבע מנות.
מצרכים:
500 גר' פילה דג לבן (דניס, אמנון, בס וכו') חתוך לחתיכות בגודל אצבע.
2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות דקות.
2 כפות פטרוזיליה קצוצה (אפשר כוסברה)
אופציונלי- זוקיני חתוך לפרוסות דקות, כמה עגבניות שרי חתוכות לארבע.
3 כפות שטוחות תבלין שווארמה
4 כפות שמן זית ועוד קצת לטיגון
מעט סומאק
אופן ההכנה:
במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את פרוסות הבצל עד להשחמה
זה הזמן להוסיף זוקיני, עגבניות שרי וכו'.
מערבבים בקערה שמן זית עם תבלין שווארמה וקצת סומאק ומוסיפים את נתחי הדג לקערה כדי שישבו ביחד כמה דקות ויקבלו טעם.
כאשר הבצל ושאר הירקות רכים מוסיפים את הדג המתובל למחבת, מטגנים על אש בינונית גבוהה, מערבבים בעדינות עם הירקות (אפשר לשים מכסה על המחבת כדי שהדג יתבשל גם באדים), מוסיפים את הפטרוזיליה וכעבור דקות ספורות הכול מוכן (להיזהר לא לבשל את הדג יותר מדי).
מומלץ להגיש על מצע של אורז לצד סלט מירקות טריים.
בתיאבון!