השייקים הקרים מלווים אותי בקיץ ממש כל יום. הם מהווים בסיס לארוחת בוקר, הם מקררים וטעימים אחרי אימון חם והם נשנוש נפלא לשעת אחר הצהריים במקום עוגייה. בחורף אני מודה שהם פחות נעימים לי ואז אני עוברת למרקים… על מנת שהשייק יהיה טעים ובריא יש כמה כללי מפתח:
1. רצוי שיהיה פרי קפוא מוכן. אפשר לרכוש פרי טרי לחתוך ולהקפיא ואפשר להחזיק במקפיא פירות קפואים=פתרון נוח, זמין ונותן מגוון פירות גדול כולל פירות שלא קל להשיג כמו פירות יער, למשל.
2. הכנת שייק דורשת מעבד מזון/שייקר/נינג’ה/ויטמיקס או דומה רצוי בעל מנוע איכותי שקוצץ קרח ללא בעיה.
3. מרקם השיק יהיה כמה שיותר סמיך, משמע לשים כמה שפחות מים. תמיד אפשר להוסיף מים בהמשך, אז תתחילו ממש בהדרגה. שייק סמיך זה שייק שאוכלים עם כפית כי הוא לא עובר בקש.
4. עיקר השייק זה ירק. ממתיקים את השייק עם פרי. שייק שיהיה מורכב רק מפירות יהיה מתוק מאוד, יכיל הרבה סוכר גם אם זה סוכר פרי ובעל ערך קלורי גבוה.
5. שייק הוא ארוחה! הוא צריך להיות בכמות גדולה ומספקת של בערך חצי ליטר או יותר לארוחת בוקר למשל.
6. לאחר אימון אפשר להוסיף יוגורט עם חלבון %12 ומעלה או ספירולינה קפואה (מגיעה מחולקת למנות)
7. רעיון המתקה נוסף זה עם תמר, ללא הגרעין כמובן.
8. תוספות: אפשר להוסיף לכול שייק זרעי פשתן או צ’יה לקבלת אומגה 3 נפלאה. למי שסובל מעצירות זה זמן מצוין להוסיף כף גדושה של פשתן טחון. קפסולה של פרוביוטיקה (לפתוח את הקפסולה ולהכניס את התכולה). להסמיך ולתת נפח עם שיבולת שועל בריאה.
9. גיוון! גיוון! גיוון! זה הזמן לגוון, לנסות, לפתוח את המחשבות ולצאת מהמתכונים הקבועים. פטרוזיליה, תרד, חסות, נבטים בריאים מאוד, סלרי ועוד… הרבה ירוקים וכדאי לגוון ביניהם כמה שיותר.
10. שייק שותים סמוך לזמן ההכנה שלו! (למה? בוגרות הסדנה שלי כבר יודעות!)
שייקים – אין ספור אפשרויות… תנסו… תיהנו… תתאהבו…