מוקפץאפונת שלג וכל טוב
מצרכים:
שמן זית
חרדל
חבילת טופו רצוי בטעם פסטו
חבילת אטריות אורז או שבבי אורז
בצל גדול
אפונת שלג טרייה
2 כוסות שעועית ירוקה (אפשר קפואה)
4 שיני שום
עגבניות שרי, רצוי בכמה צבעים
זרעי חמנייה
גרעיני דלעת
עגבניות מיובשות
תבלינים: מלח, פלפל, זעתר טרי או תימין, צ'ילי חריף מיובש (אופציונלי), ג'ינג'ר מגורד (אופציונלי)
הכנות:
נחמם תנור ל 180 מעלות.
בפיירקס משומנת בכף שמן זית נשים קוביות קטנות של טופו בטעם פסטו שערבבנו עם כף חרדל.
נאפה 15-12 דקות ב 180 מעלות עד שהטופו יהיה קריספי
במקביל נשים סיר עם מים על האש שבו נבשל את אטריות האורז.
נחתוך בצל גדול לרצועות
נשטוף אפונת שלג טרייה ונקטום לה את שני הצדדים
נכין 2 כוסות שעועית ירוקה ארוכה (אני השתמשתי בקפואה שהשרתי לפני השימוש במים חמים למשך 2 דקות)
נקצוץ 4 שיני שום
עגבניות-אם יש שרי בצבעים שונים הרי זה משובח, תכינו כוס של עגבניות שרי חצויות ועוד 2 עגבניות קטנות רגילות חתוכות לקוביות
אם אין אז תכינו 5-4 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
חופן (כף עד כף וחצי) זרעי חמנייה
חופן גרעיני דלעת
עגבניות מיובשות 5-4 יחידות קצוצות
עלי זעתר טריים אם אין אז גם תימין טרי ישתלב פה נהדר
בשביל חריפות קלה: רבע כפית של צ'ילי חריף מיובש וגם חצי כפית של ג'ינג'ר מגורד תשלב פה היטב
מלח ופלפל
אטריות אורז או שבבי אורז מבושלים לחוד
הוראות הכנה:
בווק או במחבת רחבה ועמוקה יחסית נקפיץ את הבצל עם מעט שמן זית עד הזהבה.
נוסיף את השום ונערבב היטב
נוסיף את השעועית ואת אפונת השלג ונערבב
לאחר 2 דקות נוסיף את העגבניות המיובשות והטריות ונקפיץ הכול יחדיו (טלטלו הכול בעדינות כדי לא למעוך את העגבניות)
נתבל במלח ובפלפל לפי הטעם
נשלב את עלי האורגנו (לא חובה יהיה מאוד טעים גם בלי), זרעי החמנייה וגרעיני הדלעת.
לקראת סיום נוסיף את הטופו שמחכה לנו בתנור.
ערבוב של הכול יחדיו ונאחד את אטריות האורז עם כל הטוב שבמחבת.
בתיאבון!