ברוסקטה עם ריקוטה, אבוקדו ואפונה
מצרכים: 4 פרוסות לחם כוסמין/מלא/דגנים או אחר, פרוסות לאורך,
כוס אפונה של סנפרוסט מופשרת היטב על השיש (אפשר גם לשים לדקה-שתיים בכוס מים רותחים ולסנן),
אבוקדו, שמן זית, לימון, מלח גס, פלפל שחור, גבינת ריקוטה (עשירה בסידן)
אופן הכנה: מזליפים על כל פרוסה מעט שמן זית ושמים בתנור או בטוסטר לקלייה.
כמה זמן? תלוי בתנור שלכם. על הלחם הקלוי מורחים שכבה נדיבה של גבינת ריקוטה ואז טובלים את הגבינה בקערה עם אפונה.
האפונה נצמדת לגבינה. מעל שמים פרוסות אבוקדו טרי, מעט לימון, שמן זית, מלח גס ופלפל שחור.
מקשטים בעלה של נענע ומקבלים – יצירת אומנות! יפה מאוד ומתאים להגשה לאורחים וגם לנשנוש ביתי.