פלפלים ממולאים
על ממולאים יש קונצנזוס אצלי בבית. כולם אוהבים.
חלק אוכלים צמחוני……חלק אוכלים בשרי ובכל מקרה זו ארוחה מלאה, מאוזנת, משביעה בייחוד אם היא מגיעה עם קערה של סלט ירקות בצד וכף טחינה.
אז מה צריך לממולאים צמחוני ?
סיר רחב יחסית עם מכסה שאפשר להכניס לתנור.
סיר נוסף להכנת האורז
6-8 פלפלים אדומים/כתומים, שיהיו באותו גודל פלוס מינוס.
כוס עדשים ירוקות של סנפרוסט או עדשים ירוקות יבשות שהושרו לפחות לילה קודם.
בצל גדול קלוף וקצוץ דק.
בקבוק רסק עגבניות טבעי ללא סוכר
חופן פטרוזיליה שטופה וקצוצה.
חופן נדיב של שמיר שטוף וקצוץ.
כוס אורז בסמטי מסונן, לאחר השריה של 6-4 שעות במים.
2 קישואים בינוניים קלופים, חתוכים קוביות קטנות.
2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים רצועות ג’וליאן דקות או קוביות קטנות.
2 פטריות פורטובלו גדולות חומות-קצוצות לקוביות (ללא רגל ובלי לשטוף אותן לפני השימוש)
שום 5-6 שיניים קצוצות, מלח, פלפל, פפריקה, כמון
והאהוב עלי :פלפל צ’ומה.
הוראות הכנה:
“מורידים” לכל פלפל את הראש. שומרים אותו בצד. שוטפים את הפלפל היטב ומניחים בצד לייבוש.
בסיר עם מעט שמן זית מקפיצים את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום
שמים את הגזר ולאחר 4-3 דקות מוסיפים את הפטריות והקישואים. מקפיצים 5-4 דקות הכול יחד.
מוסיפים את העדשים הירוקות ואת האורז המסונן מהמים.
מתבלים: בכפית שטוחה של מלח, חצי כפית כמון, חצי כפית פלפל צ’ומה (או פפריקה אדומה ופלפל שחור)
חצי כוס מים רותחים, נערבב, נכסה ונשים טיימר ל 8 דקות.
כשהאורז והירקות סיימו את הבישול החלקי נוסיף להם את השמיר והפטרוזיליה הקצוצים ונערבב היטב.
בינתיים
בסיר הרחב שלנו נשים מעט שמן זית ונקפיץ בצל עד הזהבה, נוסיף בקבוק רסק עגבניות טבעי (ללא תוספת סוכר) ונערבב היטב.
נתבל עם שום, חצי כפית מלח, חצי כפית של פ’לפל צומה או פפריקה אדומה חצי כפית, פלפל שחור לפי הטעם
נוסיף כוס מים פושרים, נערבב ונכסה.
יאללה להרכבה. ניקח כל פלפל, נמלא במילוי כמעט עד הסוף ונעמיד בסיר. נרצה להשאיר מקום לאורז לתפוח לכן לא נדחס ונעמיס יותר מדי.
נסדר את הפלפלים אחד צמוד לשני כך שיעמדו יפים.
כל פלפל יזכה לקבל 2 כפות רוטב שנפזר מעליו. אפשר גם יותר…
נכסה כל פלפל ב”ראש” שלו ששמרנו בצד.
נכסה הסיר ונבשל חצי שעה. נתחיל עם אש גבוהה ולאחר רתיחה נעבור לאש נמוכה.
נדאג לחמם את התנור ל 200 מעלות לאחר כ 20 דקות.
לאחר חצי שעה נעביר את הפלפלים לתנור לעוד חצי שעה על מצב גריל.
אפשרי 20 דקות עם מכסה ו10 דקות אחרונות ללא מכסה לקבלת השחמה אך חשוב לוודא שיש מספיק נוזלים לרוטב.
בתיאבון