חומוס ביתי
אם חשקה נפשכם בחומוס טרי ובריא, שקית חומוס שמחכה לכם קפואה במקפיא, תעשה את העבודה בצורה מופלאה.
במהירות שיא תהיה פה ארוחה בריאה וזה הסוד באספקה של ירקות בהקפאה.
מה צריך לקערת חומוס מפנקת?
800 גרם גרגרי חומוס שלמים מהקפאה או משימורים
חצי כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון עסיסי שלם
חצי כפית מלח
2 שיני שום כתושות
אופציונלי: כמון, פפריקה, שמן זית ופטרוזיליה.
הכינו את מעבד המזון.
אופן ההכנה:
לסיר עם מים רותחים נכניס את החומוס הקפוא ונבשל כ-10 דקות עד שהחומוס יתרכך.
לפני שאתם מסננים את כל המים תשמרו לכם בצד כוס אחת ממי הבישול ואז תסננו.
חופן נדיב של גרגרי חומוס מבושלים שימו בצד, לקישוט הצלחת.
את החומוס המבושל והמסונן נשים במעבד מזון ונטחן, נוסיף את הטחינה ונטחן.
מילה על הטחינה: הטחינה שומנית ומסמיכה. כמות הטחינה תלויה במרקם ובטעם שאתם אוהבים.
שימו, תטחנו ותטעמו…תמיד אפשר להוסיף עוד קצת.
אחרי הטחינה נוסיף מיץ לימון טרי, גם כמות הלימון זה טעם אישי-חמוץ יותר או פחות
נוסיף את השום הקצוץ והמלח.
אם מרקם החומוס סמיך מידי, תוסיפו בהדרגה, לפי הצורך ממי הבישול ששמרתם בצד.
תוספות אישיות: כמון ופפריקה. שניהם דומיננטיים אז תהיו עדינים.
הממרח מוכן. תשטחו לכם כמות רצויה בצלחת, תפזרו מעל מעט מגרגרי החומוס השלמים ששמרתם בצד,
אפשר לזלף קצת שמן זית ולפזר פטרוזיליה קצוצה.
פיתה טרייה ליד ובתיאבון