לביבות ירק וטופו
לביבות ירק וטופו
לביבות נימוחות שאפשר להכין בגרסאות שונות.
אפשר להכין ללא גלוטן ואפשר להכין במקום טופו עם בשר טחון.
אפרט הכול במתכון
רכיבים
חבילה אחת של טופו קשה או חצי קילו בשר טחון רצוי עוף
2 גזרים קלופים
1 בצל גדול מקולף
1 זוקיני ירוק אפשרי עם הקליפה
צרור נדיב של כוסברה (לא חובה)
צרור נדיב של פטרוזיליה
2 ביצים
אני אוהבת שום אז 8 שיני שום שלמות.
5-4 כפות של קמח או לגרסה נטולת גלוטן אפשר להחליף בשיבולת שועל טחונה או קמח עדשים כתומות בכמות זהה.
נרצה לקבל עיסה יציבה ולא נוזלית
להכין בצד קערה עם סולת
תבלינים:
חצי כפית מלח
פלפל שחור או צילי חריף לפי הטעם
פפריקה חצי כפית
אופן ההכנה
טוחנים את כל הרכיבים למעט הקמח במג'ימיקס לקבלת בלילה אחידה.
מעבירים לקערה ומוסיפים את הקמח עד לקבלת תערובת יציבה.
אפשר להוסיף עוד תבלינים כמו כמון או אחרים לפי הטעם.
נגלגל קציצות רחבות על גבול לביבות שמנמנות ונטבול בסולת כך שהקציצה תהיה עטופה לגמרי.
אני טיגנתי בשמן זית על אש נמוכה אבל אפשר לחמם תנור מראש ל-180 מעלות ולאפות בתבנית עם נייר אפייה משומן קלות עד להשחמה מ 2 הצדדים.
הלביבות המטוגנות נשמרות במקרר בקופסה סגורה לפחות 5 ימים אבל אני בטוחה שהן יטרפו באותו יום (האפויות נשמרות פחות טוב).
בתיאבון!