לזניה עשירה בחלבוןונטולת גלוטן
לזניה קלה להכנה, טעימה, משביעה ומנחמת.
קבלו את הלזניה שמככבת אצלנו בבית. איך היא ללא גלוטן?
בזכות דפי לזניה איכותיים שעשויים מעדשים צהובות ועשירים בחלבון.
אפשרות נוספת, שאני פחות ממליצה עליה, הם דפי לזניה שעשויים מקמח תירס ומאורז.
מצרכים:
חבילה של דפי לזניה מעדשים צהובות, ללא גלוטן
2 ביצים
400 גרם עגבניות מרוסקות איכותיות ללא סוכר
חופן עלי בזיליקום טרי
שמנת לבישול %15
תערובת גבינות קשות שיש בבית כמו פרמז'ן, פטה, קשקבל, עמק ועוד בכמות של 500 גרם לפחות.
גביע יוגורט או קוטג' או דומה אם יש
שום טרי 6 שיניים כתושות (אוהבים שום? שימו עוד)
פפריקה מתוקה חצי כפית
פפריקה חריפה חצי כפית
אוהבים חריף? שימו צ'ילי חריף יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
שדרוגים: עלי תרד טריים.
הוספת עוד חלבון: לגרד שליש חבילת טופו במרקם קשה יחד עם הגבינות הקשות.
הוראות הכנה:
בקערה נערבב את כל הגבינות הרכות, השמנת, הביצים והתבלינים היבשים.
בפיירקס זכוכית גדול, משומן עם מעט שמן זית, נניח שכבה ראשונה של עלי
לזניה, מעל נניח חצי מכמות הגבינות בקערה, מעל נניח חצי מצנצנת העגבניות
המרוסקות, מעל נתבל במעט עלי בזיליקום טריים, זה זמן הטופו למי שרוצה לגרד
כשליש קובית טופו ולשדרג את כמות החלבון במנה.
רוצים להוסיף עלי תרד? זה הזמן יחד עם הטופו או בלעדיו.
נכסה שכבה ראשונה בחצי מכמות הגבינות הקשות. אם יש לכם שילוב של פרוסות
גבינה עם מגורדת, שימרו את המגורדת לחלק העליון של הלזניה ושימו את
הפרוסות עכשיו. לקומה השנייה שוב דפי לזניה ומעל את שארית הגבינות הרכות
מהקערה, עגבניות מרוסקות, ולכסות בגבינות קשות מגורדות בנדיבות.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 20 דקות מכוסה ועוד 20-15 דקות לא מכוסה.
בתיאבון!