לחם שכולו בריאות ללא גלוטן
קל הכנה, בריא וטעים.
מרכיבים:
1/2 כוס גרעיני פשתן
1/2 כוס אגוזי לוז או פיסטוק או גם וגם
½+ 1 כוסות שיבולת שועל גסה
3/4 כוס גרעיני חמנייה
½ כוס גרעיני דלעת
4 כפות קליפות פסיליום
2 כפות גרעיני צ'יה
1/2 1 כוסות מים
3 כפות שמן קוקוס נוזלי (בטמפ' החדר בקיץ)
כפית מלח
כף סילאן טבעי
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה, כולל המלח.
בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים (מים שמן וסילאן)
מוסיפים את תוכן קערת הרטובים לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים היטב. שופכים הכל לתבנית לחם –לא חובה אבל אני שימנתי קלות בשמן קוקוס.
יש לתת ללחם לנוח לפחות שעתיים בתבנית ואפשר ואפילו עדיף במשך כל הלילה.
הלחם סופג את כל הנוזלים ומתגבש. המבחן הוא אם כשמנסים להפריד את הדפנות של התבנית, הלחם נשאר מוצק וניתק מהדפנות. עכשיו הוא מוכן לאפייה.
מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות ואופים את הלחם עשרים דקות.
הופכים את הלחם על רשת האפייה ואופים עוד 40 דקות. לפעמים צריך להיעזר בסכין חדה כדי לעזור ללחם להיפרד מהתבנית.
מוצאים אותו מהתנור ופורסים רק לאחר שהוא התקרר לגמרי והוא בטמפרטורת החדר
בתאבון