מילוי צמחוני לקובה
מילוי צמחוני לקובה של עז תלם
המתכון המלא להכנת קובה מלווה בכל ההסברים נמצא באתר של האיש והאגדה עז תלם
מקפיצים בצל גדול חתוך לקוביות קטנות, את החלק הלבן של עלי המנגולד כשהם קצוצים,
מוסיפים 2 חבילות של פטריות שימאג'י אחת לבנה ואחת חומה, חתוכות.
לאחר הקפצה הגונה של 10-8 דקות מוסיפים 200 גרם תרד ומחכים שיתרכך.
את כל הטוב הזה טוחנים במג'ימיקס טחינה קצרה למרקם גס יחסית.
בשלב הזה אפשר לשים במקרר אם רוצים להמשיך מאוחר יותר או למחרת.
המסה מעט התייצבה, מגרדים חצי חבילת טופו, מתבלים במלח (כפית שטוחה), פלפל (לפי הטעם), אבקת שום (כפית שטוחה), פפריקה מתוקה (כפית עם בטן) ואגוז מוסקט (אני מגרדת אגוז שלם וטרי על פומפייה, רבע כפית)
לערבב היטב-המסה מוכנה.
הערה חשובה לגבי הקפאת הקובות ובישולם.
אני הקפאתי על גבי מגש עם נייר אפייה. כדי שהקובה לא תדבק שימנתי את נייר האפייה במעט שמן זית.
עז מציע באתר דרך נוספת. תבחרו במה שמתאים לכם.
לא צריך להפשיר את הקובות לפני הבישול.
לגבי המרק: תכננו את גודל הסיר בהתאם לכמות הקובות שתרצו לשים בו וקחו בחשבון שסלק וגזר גם תופסים מקום.
הקובה לא אוהבת להצטופף.
תכינו את המרק ואחרי 15 דקות בישול תכניסו רק 3 קובות. תחכו 3 דקות, תוסיפו עוד 3 וכן הלאה.
אני ניסיתי לקצר ושמתי את כל הקובות יחד בסיר מרק שכפי הנראה לא היה מספיק גדול. בואו נאמר שזה לא היה רעיון חכם ומוצלח.
דבר אחרון- אני הוספתי את רוב הסלרי כשהוא חתוך (כולל העלים) ומעט עלים השארתי שלמים והם פשוט התמזגו במרק והעשירו את הטעם.
אפשר לשלב גם 5 גבעולי נענע שלמים.
נסו ותיהנו, בתיאבון!