מרק אפונה
מרק אפונה
מצרכים
1 בצל גדול חתוך לרצועות
8-6 שיני שום קלופות וקצוצות
600 גרם אפונה קפואה
1.2 ליטר מים בטמפרטורת חדר
3 גזרים בינונים קלופים וחתוכים לקוביות
3-2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
תבלינים:
מלח כף שטוחה
פלפל לפי הטעם
כמון חצי כפית
4-3 עלי דפנה
הוראות הכנה:
בסיר נקפיץ בצל בשמן זית בערך 4 דקות עד הזהבה,
נוסיף את השום ונערבב היטב ,אחרי 2 דקות נוסיף את הגזר, תפוחי האדמה והאפונה. נערבב היטב,
כעבור דקה-שתיים נוסיף את המים, נערבב ואז נתבל.
לבשל בסיר מכוסה על אש גבוהה עד רתיחה ואז להנמיך את האש ולבשל כ 20-15 דקות.
מתי המרק מוכן? כשתפוחי האדמה והגזר רכים וטובים למאכל.
נטעם ונתקן תיבול…
המרק מוכן!
אפשר להשאיר אותו כך ואפשר לטחון למרקם סמיך. אם חסרים נוזלים נוסיף מעט מים רותחים בשלב הטחינה.
המרק נשמר היטב במקרר במשך כמה ימים אבל מניסיון הסיר לא מגיע למקרר….
בתיאבון!