מרק קישואים
מאת: עדי כהן
מרק שאפשר לאכול כל היום, כמה שרוצים.
בקישואים יש נוגדי חמצון שנפלאים לבריאות העיניים שלנו, חומצה פולית, מגנזיום ועוד.
הקישוא עשיר בסיבים תזונתיים וערכו הקלורי נמוך מאוד.
מרק שקל להכין וכיף לאכול.
מצרכים:
7 קישואים יפים מוצקים ושטופים – כולל קליפה חתוכים לקוביות בינוניות קטנות
1 תפוח אדמה בינוני ללא קליפה חתוך לקוביות קטנות
2 בצלים גדולים או 4-3 כרשים החלק הלבן – קצוצים
3 שיני שום קלופות וכתושות
צרור שמיר שטוף וקצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט (לא חובה)
להסמכה אם יהיה צורך – עד 3 כפות שיבולת שועל גסה
הוראות הכנה:
בסיר רחב עם מעט שמן זית או חמאה
נקפיץ את הבצל ולאחר כ-4 דקות נוסיף את הקישואים ואת תפוח האדמה.
נמשיך להקפיץ הכול יחדיו עד שהקישואים יזהיבו מעט.
נוסיף את השום הכתוש, אוהבי השום יתפנקו בעוד שן או שתיים.
מכסים את הירקות במים ומבשלים כחצי שעה עד לריכוך תפוח האדמה.
מוסיפים תבלינים ואת השמיר הקצוץ.
אם המרק דליל ואתם רוצים להסמיכו השתמשו בשיבולת שועל גסה.
הוסיפו בהדרגה עד שתגיעו למרקם הרצוי.
אם סמיכות המרק לטעמכם אין צורך להוסיף שיבולת שועל.
נטחן הכול למרקם אחיד עם מוט ידני או בלנדר.
נטעם, זה הזמן לתקן תיבול, לתקן מרקם ( אם דליל נוסיף עוד שיבולת שועל, אם סמיך נוסיף עוד מים)
וזהו
בתיאבון!