נודלס בסגנון מלזי
נודלס בסגנון מלזי
לפני המתכון המשובח שקיבלנו מטלי צח כמה מילים על "נודלס"
נודלס זה בריא?
יש כמה סוגים נפוצים של נודלס ולכל אחד מרכיבים וערכים תזונתיים אחרים, קראו ובחרו במה שמתאים לתזונה שלכם ולסועדים.
אטריות סובה
אטריות יפניות בצבע אפור או חום, הן קצרות ושטוחות או ארוכות ועגולות. הן נמכרות בדרך כלל יבשות באריזות. אטריות סובה עשויות קמח כוסמת ולעתים מתערובת של קמח כוסמת וקמח חיטה או בטטה.
טעמן מעט אגוזי והן משתלבות מעולה בראמן.
אטריות אורז
אטריות אורז עשויות מקמח אורז ומים והן נטולות גלוטן. יש אטריות דקות או רחבות, טריות או מיובשות. טעמן נטרלי ובמהלך הבישול הן סופגות את טעמי הרוטב, אפשר למצוא ברשתות השונות אטריות מאורז מלא.
אטריות ביצים
לאטריות הביצים צורה עגולה, הן רכות ומושלמות להכנת נודלס מוקפץ עם ירקות או עם עוף.
אטריות הביצים הן האטריות המסורתיות – הנודלס שכולנו אוהבים. אותן מכינים מקמח חיטה וביצים (מכילות גלוטן). לאטריות מרקם רך והן טעימות גם בפני עצמן. חשוב לוודא שהאטריות צהובות מתהליך הכנתן ולא כתוצאה מהוספת צבעי מאכל שונים.
ועכשיו למתכון עצמו 🙂
הכמויות מספיקות ל-6 מנות
מצרכים:
להקפצה:
3 שיני שום קצוצות דק
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
4 יחידות בצל ירוק (החלק הלבן קצוץ דק והחלק הירוק קצוץ גס)
1 כוס כרישה חתוכה לעיגולים דקים
2 פלפלים אדומים שושקה פרוסים דק או 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
לרוטב:
1 פחית קרם קוקוס
1 כוס כוסברה קצוצה גס
1 שן שום
1 כוס בזיליקום קצוץ גס (אפשר עם הגבעול)
1 כף מלח
1/2 כפית שמן צ'ילי חריף
1 כף סוכר חום
הנודלס:
4 -5 חבילות מרובעות נודלס "תלתלים"
(מהסוג ששופכים על הנודלס מים רותחים ואחרי שתי דקות הם מוכנים לאכילה).
ההכנה:
מכניסים את כל חומרי הרוטב לשייקר קוצץ או לבלנדר ומאחדים לרוטב אחיד (כמו שייק).
במחבת גדולה מחממים את השמן ומקפיצים כ-20 שניות את השום, את החלק הלבן של הבצל והג'ינג'ר.
מוסיפים את הכרישה, הפלפלים והחלק הירוק של הבצל. מערבבים כ-20 שניות.
מוסיפים את הנודלס המוכנים מראש (לפי ההוראות)
יוצקים את הרוטב הריחני ומערבבים עד שכל הנודלס מצופים ברוטב.
מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה עד לספיגת הרוטב בנודלס.
הצעת הגשה:
אפשר להוסיף בצל ירוק קצוץ, לימון סחוט, בוטנים קצוצים או נבטים מסוגים שונים.
בתיאבון!