סלט טאבולה
סלט טאבולה אמיתי הוא סלט של הרבה ירוקים שתובלו בבורגול ולא הפוך.
גם אם הכנתם אותו כמה שעות מראש, תבלו בשמן זית ובלימון במעמד הכנת הסלט ובזמן ההגשה תבלו במלח.
לשמירה על טריות מרבית כדאי לשמור במקרר בקופסה אטומה היטב וכך יישמר הסלט ליותר מיום אחד.
בואו נדבר רגע על בורגול, יש בורגול דק ובורגול גס.
את הבורגול הגס כדאי לבשל במים רותחים ממש כמו פסטה לעומת הבורגול הדק שאותו מספיק להשרות במים.
אפשר להשרות בקערה, כוס בורגול עם כוס מים רותחים, לכסות במגבת ואחרי 5 דקות הוא כבר מוכן לשימוש.
ואפשר להשרות בקערה כוס בורגול עם כוס וחצי של מי ברז והוא אמור להיות מוכן לאכילה תוך רבע שעה.
שמתם יותר מדי מים? פשוט תסחטו את הבורגול דרך מסננת.
מרקם הבורגול מעט קשה והוא ספג את כל המים? תוסיפו עוד קצת מים ותחכו עוד כמה דקות.
בסיס הסלט:
חצי כוס בורגול דק שתחכה בצד (לאחר השריה).
חבילה שטופה של פטרוזיליה
חבילה שטופה של כוסברה (מי שלא אוהב ימיר בעוד פטרוזיליה)
חצי חבילה של נענע מופרדת מהגבעול, רק עלים שטופים.
4 גבעולי בצל ירוק ללא החלק הלבן, שטופים.
מיץ מלימון אחד גדול ועסיסי
2 עגבניות בינוניות, בשלות, חתוכות לקוביות (אם ניגר מיץ על הקרש תוסיפו אותו לסלט)
מלח, פלפל ושמן זית.
(בהמשך אפרט על שדרוגים)
אופן ההכנה:
קוצצים היטב כוסברה, בצל ירוק ופטרוזיליה, כולל הגבעולים ושמים בקערה.
חותכים את עלי הנענע. שימו לב, הנענע רגישה. אם תקצצו אותה שוב ושוב היא תשחיר (תתחמצן וגם תקלקל את מראה וטעם הסלט) ולכן תאגדו היטב בערימה את כל עלי הנענע וחיתכו לרצועות פעם אחת בלבד. אל תעברו על החיתוך שוב ושוב.
מוסיפים עגבניות, בורגול, לימון ושמן זית לפי הטעם.
מערבבים.
את המלח הוסיפו לפני ההגשה.
רעיונות לשדרוגים:
זרעי חמנייה ודלעת. חופן עדין מכל סוג.
אגוזי מלך למי שאוהב
גרעיני רימון בעונה יהיו נפלאים.
עגבניות שרי צהובות
מלפפון כולל הקליפה חתוך לקוביות קטנטנות
קוביות קטנות של סלק 1 מבושל (אפשרי בוואקום). קחו בחשבון שהוא צובע את הסלט באדום.
קוביות של גבינה מכל סוג אהוב
קוביות של טופו בטעם בזיליקום (אפשר להקפיץ במחבת עם מעט שמן זית לקבלת מרקם קריספי)