סלט נבטוטים וירקות
הבית נקי✔️
הכביסה כבר תלויה✔️✔️
הילדים מסודרים✔️✔️✔️
הגיע הזמן לאכול!
קבלו מתכון לסלט שהוא ממש ארוחה.
משביע, בריא, טעים ועשיר.
מצרכים:
חבילה של נבטוטים שתמצאו בכל מחלקת ירקות בסופר ואצל כל ירקן ( נבטוטים של שעועית מש, חומוס ועוד)
צרור פטרוזיליה קצוץ גס ואם אוהבים אז גם חצי צרור כוסברה קצוץ גס.
שני גזרים קלופים חתוכים לקוביות קטנות.
כרוב סגול או לבן, פלח נדיב חתוך לקוביות.
שתי עגבניות חתוכות לקוביות
רבע כוס גרעיני חמנייה, רבע כוס גרעיני דלעת ורבע כוס זרעי פשתן מוקפצים יחד במחבת עם טיפ טיפה שמן זית למשך 4-3 דקות תוך ערבוב מתמיד.
חצי כפית מלח גס (אפשר גם מלח דק).
שום (אני חובבת שום) 3 שיניים מעוכות.
חצי כפית דבש.
לימון גדול טרי וסחוט
אם אוהבים חמוציות אפשר רבע כוס.
בצל סגול חי חתוך לרצועות (לא חובה)
2 כפות מלאות שמן זית.
אופן ההכנה:
מערבבים הכול יחד.
בקערה שימו נבטוטים, גזר, כרוב, כוסברה, פטרוזליה, בצל וחמוציות.
הוסיפו את זרעי הדלעת, הפשתן והחמנייה שהקפצתם במחבת.
תיבול: שימו בכוס לימון, שום, דבש ושמן זית בחשו חזק חזק כדי לאחד את כל הטעמים ושיפכו על הבלילה.
פזרו מלח גס מעל, ערבבו הכול היטב.
טעמו ותקנו טעמים בייחוד לימון ומלח.
נשמר במקרר יומיים שלושה לכל היותר.
הולך נפלא עם כף טחינה גולמית מהולה בלימון, שום, מלח ומעט שמיר.
בתיאבון