מאפה פילו תפוחי עץ
מצרכים:
6 תפוחי עץ ירוקים גדולים, מקולפים וחתוכים לרצועות יחסית דקות.
3 כפות סוכר- ניתן לשלב בין לבן לחום.
דפי פילו (אני השתמשתי במצוננים אבל אפשר קפואים שהפשרתם יום קודם במקרר).
אבקת קינמון.
לימון (קליפה ומיץ).
חמאה- עד 50 גרם.
אופן ההכנה
1. מחממים במחבת גדולה 25 גרם חמאה עד שהיא נמסה כמעט לגמרי.
2. מוסיפים את תפוחי העץ ומערבבים היטב.
כעבור 5 דקות מוסיפים 3 כפות סוכר. אני שמתי כף סוכר לבן ו שתי כפות סוכר חום אבל זה ממש לא קריטי. לערבב כל הזמן.
3. מוסיפים כף אבקת קינמון ואוהבי קינמון אפילו כף גדושה.
זה הזמן להוסיף מיץ מלימון שלם ובערך כפית של גרידת לימון להוספת ארומה וטעם לימוני מאזן.
4. מערבבים, מקרמלים, מחכים שתפוחי העץ יתרככו אבל שלא יהיו רכים מידי אלא ישארו קראנצים.
5. מחממים תנור ל 170 מעלות.
כשתפוחי העץ מוכנים תנו להם להתקרר כמה דקות ובינתיים:
נמיס 25 גרם חמאה ונוציא את עלי הפילו. נכין משטח עבודה למילוי ולגלגול.
6. ביחרו את הפורמט הרצוי עבורכם. אני שמתי באמצע הדף מלית וסגרתי לריבוע. השתמשתי בעלה פילו בודד וכך זה הוגדר כמנה. אפשר להכין רולדה ואז כדאי להשתמש ביותר מעלה פילו אחד… ניסוי וטעימה.
7. כל מנה מוכנה מברישים בחמאה ומניחים במגש לאפייה.
8. אפייה של 12-10 דקות מכל צד, תלוי בחוזק התנור שלכם.
9. אחרי שמתקרר אפשר לפזר אבקת סוכר מעל ולאכול חם עם כדור גלידה וניל ליד.
טעים!!!!!!!