פלפלים ממולאים בשרי
על ממולאים יש אצלי קונצנזוס בבית, כולם אוהבים.
חלק אוכלים צמחוני……חלק אוכלים בשרי ובכל מקרה זו ארוחה מלאה, מאוזנת, משביעה בייחוד אם היא מגיעה עם קערה של סלט ירקות בצד וכף טחינה.
אז מה צריך לממולאים בשרי ?
סיר רחב יחסית עם מכסה שאפשר להכניס לתנור.
חצי קילו בשר טחון (רצוי לבקש טחינה כפולה)
8-6 פלפלים אדומים או כתומים, אפשר לשלב צבעים שונים, שיהיו באותו גודל פלוס מינוס.
בצל גדול קלוף וקצוץ דק.
בקבוק רסק עגבניות טבעי ללא סוכר.
חופן פטרוזיליה שטופה וקצוצה.
חופן נדיב של שמיר שטוף וקצוץ.
חופן כוסברה שטופה וקצוצה, אם אוהבים.
¾ כוס אורז בסמטי מסונן, לאחר השריה של 6-4 שעות במים.
6-5 שיני שום קצוצות, מלח, פלפל, כמון
והאהוב עלי :פלפל צ’ומה. (פלפל צ'ומה עשוי בעיקר מפפריקה ושמן אז אם אין אפשר להחליף בחצי כפית פפריקה מתוקה + פפריקה חריפה רבע עד חצי כפית)
הוראות הכנה:
“מורידים” לכל פלפל את הראש. שומרים אותו בצד. שוטפים את הפלפל היטב ומניחים בצד לייבוש.
בסיר עם מעט שמן זית מקפיצים את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום אחרי שהבצל הזהיב.
מוסיפים את הבשר ובמשך כמה דקות מפוררים אותו עם מזלג כך שיתפורר לפירורים קטנים קטנים ושכולם יתבשלו וישנו את צבעם.
מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
מתבלים: בכפית שטוחה של מלח, בחצי כפית כמון, בחצי כפית פלפל צ’ומה (או פפריקה אדומה מתוקה וגם חריפה חצי כפית) ובפלפל שחור.
נוסיף פטרוזיליה, כוסברה ושמיר. נשמור עוד חופן קטן של פטרוזיליה או כוסברה לסוף הבישול.
נוסיף חצי כוס מים רותחים, נערבב, נכסה ונשים טיימר ל 8 דקות בישול על אש נמוכה.
כשהאורז והירקות יסיימו את הבישול החלקי נוסיף להם את השמיר והפטרוזיליה הקצוצים ונערבב היטב.
בינתיים
להכנת הרוטב: בסיר הרחב שלנו נשים מעט שמן זית ונקפיץ בצל עד הזהבה, נוסיף בקבוק רסק עגבניות טבעי (ללא תוספת סוכר) ונערבב היטב.
נתבל ב4 שיני שום קצוצות , בחצי כפית מלח, בחצי כפית של פ’לפל צומה או פפריקה, בחצי כפית כמון ובפלפל שחור לפי הטעם.
נוסיף לרוטב את הפטרוזיליה או את הכוסברה הקצוצה ששמרנו בצד.
נוסיף כוס מים פושרים, נערבב ונכסה.
יאללה להרכבה. ניקח כל פלפל, נמלא במילוי כמעט עד הסוף ונעמיד בסיר.
נרצה להשאיר מקום לאורז לתפוח ולכן לא נדחס ולא נעמיס יותר מדי.
נסדר את הפלפלים צמודים אחד לשני כך שיעמדו יפים.
כל פלפל יזכה ל2 כפות רוטב שנפזר מעליו, אפשר גם יותר… אפשר להוסיף עוד מים לרוטב אם חסר או אם הוא סמיך מדי.
נכסה כל פלפל ב”ראש” שלו ששמרנו בצד.
נכסה את הסיר ונבשל חצי שעה. נתחיל עם אש גבוהה ולאחר רתיחה נעבור לאש נמוכה.
לאחר כ 20 דקות נחמם את התנור ל 200 מעלות
לאחר חצי שעה, כשהתנור חם, נעביר את הפלפלים לתנור לעוד חצי שעה במצב גריל.
אפשרי 20 דקות עם מכסה ו10 דקות אחרונות ללא מכסה לקבלת השחמה אך חשוב לוודא שיש מספיק נוזלים לרוטב.
בתיאבון