פלפל שושקה אפוי במילוי גבינה
שושקות הם פלפלים מאורכים טעימים ומתוקים.
לכבוד שבועות נמלא אותם בגבינות נפלאות ונאפה הכול יחד
מצרכים:
8 פלפל שושקה יפים רצוי כמה שיותר ישרים
כלי שמיועד לתנור, אני השתמשתי בפיירקס
250 גרם גבינת שמנת 5%
5 כפות של קשקבל מגורד
250 גרם בולגרית או פטה מפוררת
100 גרם פרמזן מגורדת
מלח ופלפל לפי הטעם קחו בחשבון שהגבינות מעט מלוחות
שום כתוש 4-3 שיניים
עלי זעתר טרי או אורגנו לפי טעמכם האישי
לאפייה אפשרי להוסיף גבעול שלם של זעתר או אורגנו
אופן ההכנה:
נחמם תנור ל 220 מעלות
נשמן את הפיירקס במעט שמן זית.
נערבב בקערה את כל חומרי המלית כולל התבלינים.
נפתח את השושקות לאורכן ונוודא שהן נקיות מגרעינים
נמלא אותן בעדינות בעזרת כפית במילוי הגבינה.
נניח את השושקות הממולאות בתבנית, רצוי צמודות כדי שהגבינה תבעבע החוצה כמה שפחות.
נזליף מעט שמן זית מעל
גבעול או שניים של זעתר או אורגנו
נגרד מעט גבינה איכותית לפי טעמכם, אני הוספתי מנצ'גו.
ונכניס לתנור עד שהגבינה מבעבעת והפלפל חרוך קלות.
לאפות בחום גבוה 220 מעלות בערך 20 דקות עד חצי שעה.
בתיאבון!