פשטידת בצל מנגולד ותרד ללא גלוטן
מצרכים:
חבילת עלי מנגולד
חבילת תרד בייבי שטוף
3 בצלים בינוניים
4 שיני שום טרי כתוש
חבילת גבינת כנען או טוב טעם או קוטג'
רבע כוס גבינה מגורדת מסוג פרמזן או קצ'קבל וחצי כוס גבינת עמק פתיתים (ועוד שני חופנים לפיזור)
ביצה אחת
שמן זית
תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה
חופן של פירורי לחם או שיבולת שועל חצי גרוסה
הוראות הכנה:
1. קולפים 3 בצלים בינוניים וחותכים אותם לרצועות
2. במחבת עם שמן זית או עם חמאה מקפיצים את הבצל
3. קוצצים את החלק הלבן של המנגולד ומוסיפים אותו למחבת עם הבצל. מקפיצים יחד עד הזהבה לפחות כ 5 דקות
4. מוסיפים את החלק הירוק של המנגולד, מערבבים במשך 4-3 דקות.
5. מוסיפים שקית של תרד בייבי שטוף ומערבבים הכול במשך 4-3 דקות.
מכבים את האש ומקררים כמה דקות.
6. בקערה נערבב ביצה אחת עם 4 שיני שום כתוש (אני אוהבת שום והרבה), חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור.
7. מוסיפים לקערה את הירקות המוקפצים מהמחבת ומערבבים היטב.
8. מוסיפים חבילה של גבינה, אני השתמשתי בכנען, אפשר טוב טעם או קוטג'.
9. מוסיפים גבינה מגוררת, מה שיש ומה שאוהבים, פרמזן ,קצ'קבל או גבינה קשה אחרת בכמות של רבע כוס.
10. מוסיפים עמק פתיתים בכמות של חצי כוס
את כל הגבינות ניתן להחליף לפי טעם אישי.
מערבבים הכול יחד.
11. משמנים תבנית פיירקס ,יוצקים ומשטחים את התערובת ומפזרים מעל 2 חופנים של גבינה מגוררת מכל סוג וחופן אחד של פירורי לחם איכותיים או שיבולת שועל חצי גרוסה.
12. מחממים תנור ל170 מעלות ואופים 20 דקות מכוסה ועוד 25 דקות ללא כיסוי.
בתיאבון!