רצועות עוף ברוטב קארי
מצרכים:
1 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות
שקית של מחית קארי צהובה רצוי של Blue Elephant או תחליפים ביתיים כמפורט
תחליף ביתי בסיסי למחית הקנויה: אבקת קארי לפחות כפית וחצי מלאות. פלפל או צ'ילי חריף לפי הטעם.
מחית ביתית משודרגת: נשים במעבד מזון בצל בינוני מקולף, 3 סנטימטר של שורש ג'ינג'ר שלם ,תבלין קארי ופלפל או צ'ילי חריף עם מעט שמן זית. נטחן עד לקבלת מחית=משחה אחידה.)
3 כפות רסק עגבניות איכותי
תבלין כורכום
400 מ"ל קרם קוקוס ללא חומר משמר
אפשרות: כוסברה או פטרוזיליה טרייה
הוראות הכנה:
1. בסיר סוטאז' רחב שמים מעט שמן זית ומקפיצים את רצועות חזה העוף.
מקפיצים עד שהרצועות "נסגרות" ומשנות צבען ללבן. (פעולה שאורכת עד 5 דקות תוך כדי ערבוב).
2. מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות איכותי ומערבבים היטב עוד 2 דקות.
3. מוסיפים שקית של מחית קארי צהובה. אני משתמשת במוצרים של Blue Elephant ושקית מכילה 300 גרם (ניתן להחליף במחית ביתית).
המחית פיקנטית מעט אז לא הוספתי פלפל אבל כן שדרגתי עם עוד כפית שטוחה של קארי ורבע כפית כורכום. מערבבים היטב.
4. מוסיפים 400 מ"ל קרם קוקוס. שימו לב שאתם רוכשים קרם קוקוס ללא חומרים משמרים.
לא נעים להגיד אבל זהו.
מכסים ומבשלים על אש נמוכה 15 עד 18 דקות.
מדי פעם תערבבו ושימו לב שנשאר רוטב. אם חסר תוסיפו מעט מים.
לאחר כיסוי הסיר עברתי להכין את האורז שהיה מוכן תוך 16 דקות וכך הכול היה מוכן יחד.
לקישוט וטעם תיבלתי את התבשיל, לאחר שהיה מוכן, בכוסברה טרייה קצוצה גס.
בתיאבון!